Napravili Makrona kao Hitlera na naslovnoj strani, pa se brže-bolje izvinjavali (FOTO)

Izvinjavamo se onima koji su bili šokirani grafičkim dizajnom, poručio je glavni urednik lista "Mond"

Francuski list "Mond" uputio je javno izvinjenje zbog najnovije naslovne strane svog magazina sa fotografijom za koju su mnogi ocenili da poredi predsednika Emauela Makrona sa Adolfom Hitlerom.

Iz Monda su poručili da nisu imali nameru da naprave takvu paralelu.

Glavni urednik Luk Broner napisao je: "Izvinjavamo se onima koji su bili šokirani grafičkim dizajnom koji očigledno ni na koji način ne odgovara kritikama koje smo dobili."

Na kontroverznoj fotografiji magazina je prikazano veliko slovo "M" i kolaž sačinjen od fotografije Makrona i demonstranata u žutim prslucima na Jelisejskim poljima. Upravo ta fotografija i njene boje su uhvatile pažnju čitalaca, pre svega predsednika Narodne skupštine koji je naveo da je ovakva naslovna strana napravila određene paralele.

Čitaoci tvrde da ona podseća na kolaž na kom se nalazi Hitler i masa koja mu salutira. Tvorac tog kolaža je Linkoln Egnju i prvi put se pojavila u listu "Harper" u julu 2017.

Nekima nije Hitler bio prvi na umu, već su Makrona uporedili i sa Karlom Marksom, pa čak i sa Lenjinom, preneo je londonski Telegraf.

VIDEO: Ovako je francuska policija "smirivala" demonstracije

(Telegraf.rs/Telegraph.co.uk)