Preslušajte zaboravljeni Nirvanin intervju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Intervju je snimljen pre objavljivanja albuma "Nevermind", a objavljen u časopisu "Metal Hammer Magazine" leta 1991. godine

Novinar Džejms Šeri protekle sedmice na internetu je objavio snimke svog intervjua iz 1991. sa članovima benda Nirvana. Iako je intervju prethodno štampan na ograničenom broju kompakt-diskova 2004. godine, taj materijal Šeri je tek sada podelio sa celim svetom putem interneta.

- Išao sam ulicom s namerom da se sretnem sa njima i još uvek se jasno sećam Krisa Novoselića, koji je vukao nekakave zvučnike niz ulicu, šetajući sa Kurtom i Dejvom iza njega - napisao je Šeri u tekstu koji prati objavljene snimke.

- Kada smo seli da pričamo. To jest, seli smo Kris, Dejv i ja. Kurt je, međutim, seo na kraj sofe i smotao jednu cigaretu koju sam mu dao, i zurio je negde ispred sebe - dodaje Šeri.

Šeri je tada imao 21 godinu, a intervju je snimljen u leto 1991, pre nego što je Nirvana objavila kultni "Nevermind" album. Tekst je originalno objavljen u časopisu "Metal Hammer Magazine".

Iako je Šeri priznao da članovi benda nisu bili baš najbolji sagovornici, na trenutke škrti i surovi, snimci predstavljaju zanimljiv uvid u način na koji je bend tada funkcionisao.

(Telegraf / Izvor: B92.net)