Imenovan novi Upravni odbor Narodnog pozorišta

Imenovanjem članova Upravnog odbora, nastavljeno je konstituisanje uprave Narodnog pozorišta, koje treba da modernizuje naš nacionalni teatar

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o centralnom registru stanovštva, kojim će se obezbediti stvaranje objediljenog, ažurnog registra u elektronskoj formi.

Uspostavljanjem Centralnog registra stanovništva smanjiće se nepotrebno opterećenje za građane i privredu, koji su do sada bili u obavezi da pribavljaju dokumenta u papirnom obliku, a istovremeno će se postići pozitivan efekat u oblasti zaštite životne sredine. Takođe, stvoriće se pravni osnov i trajni okvir za efikasan, pouzdan i siguran sistem funkcionisanja javne uprave, smanjiti troškovi administraciji i povećati bezbednost ličnih podataka. Na današnjoj sednici Vlade Srbije imenovan je Upravni odbor Narodnog pozorišta.

Predsednik UO je Jasna Dimitrijevih pozorišni producent, upravnik Zadužbine „Ilije M. Kolarca” - Beograd. Za članove Upravnog odbora imenovani su: Nikola Mijailović redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i operski pevač, Ašhen Ataljanc primabalerina, osnivač  Plesne škole „Ašhen Ataljanc” Beograd, dr Filip Bojić docent na Pravnom fakultetu u Beogradu Univerziteta u Beogradu; Marko Čkonjević distributer za kinematografiju, menadžer u kulturi sa ogromnim iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, osnivač „Fame solutions” Beograd; Dejan Kolarov solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i Jasna Nuhović diplomirani pravnik, Narodno pozorište u Beogradu.

Imenovanjem članova Upravnog odbora, nastavljeno je konstituisanje uprave Narodnog pozorišta, koje treba da modernizuje naš nacionalni teatar, uvede bogatiju i raznovrsniju produkciju, ostvari snažniju međunarodnu saradnju i koprodukciju i razvije obrazovne programe. Uz modernizaciju

rada, neophodno je unapređenje uslova rada, što uključuje obnovu dela infrastrukture i bolju organizaciju rada.

(Telegraf.rs)