Ovo je kuća u kojoj su ubijeni Jovan i Milenka: Ovde se ubica popeo na blokove i upucao brata i sestru

I. N.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: RINA, umrli.me

U selu Sokolac, ispred kuće Jovana i Milenke Madžgalja koje je, kako se sumnja, svirepo ubio u petak Alija Balijagić vlada muk. Dok policija i vojska već tri dana pokušavaju da uhvate ubicu koji je presudio bratu i sestri, meštani strahuju za svoju bezbednost.

Porodica Madžgalj važila je za domaćinsku i poštenu. Uredno dvorište, naslagane gajbice sa jabukama ispred vrata i okačen veš svedoče da se sve do petka veče ovde živelo normalnim životom. Za brata i sestru svi imaju samo pohvalne reči – da su bili vredni, dobri i pošteni.

Iza kuće Madžgalja je velika, mahom četinarska šuma, što je osumnjičenom za ubistvo Aliji Balijagiću po svemu sudeći poslužilo kao odlično skrovište.

"On dobro poznaje ovaj teren, ne samo oko Bijelog Polja, nego i na čitavom severu Crne Gore. Nadamo se da ga što pre nađu i uhapse, jer nama do tada ovde nema mirnog sna. Kako se vratio i ubio Madžgalje, tako može da ubije bilo koga. Čovek je opasan, život je proveo ili u zatvoru ili pljačkajući po selima", kažu za RINU meštani.

Selo Sokolac je u blizini Pljevalja, ali i Bijelog Polja, postoji niz divljih graničnih prelaza sa Srbijom, stoga je i pogranična policija na prelazima Jabuka i Gostun u maksimalnoj pripravnosti.

"Pojačana kontrola je na svim punktovima, kontroliše se sve detaljno. Naročito na prelazu Jabuka", potvrđeno je nezvanično za RINU.

Nije poznato da li je neka od ekipa poslata na teren, kako bi iskontrolisala takozvane divlje prelaze.

Trenutno za osumnjičenim Alijom tragaju crnogorska policija i vojska, a potraga polaku ulazi u svoj četvrti dan.

Dok se situacija ne reši, nastava u Osnovnoj školi u Tomaševu se odvija online, a lovcima je strogo zabranjeno da izlaze u lovišta.

Nikada ovo naše selo više neće biti isto. Ovde je bio miran kraj, nikada se nikakav incident nije desio. Ljudi veruju jedni drugima, skoro niko kuće svoje ni kad ode u grad nije zaključavo. Živelo se mirno, ali sada posle ovoga pitanje je šta će biti. Strah je ušao u narod, zaključuju meštani.

(Telegraf.rs)