Potraga za Balijagićem, osumnjičenim za ubistvo Jovana i Milenke još traje: Šta se do sada zna?

I. N.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto-ilustracija: RINA, Shutterstock, umrli.me, Facebook/Bijelo Polje online

Nastavljaju se intenzivne aktivnosti na potrazi za Alijom Balijagićem osumnjičenim za ubistvo Jovana i Milenke Madžgalj u selu Sokolac u Bijelom Polju.

Brat i sestra Jovan i Milenka, ubijeni su u petak u bjelopoljskom selu Sokolac, dok je osumnjičeni za to dvostruko ubistvo i dalje u bekstvu.

Helikopter sa termovizijom sinoć je pretraživao reon oko Tomaševa. Načelnik Generalštaba brigadni general Zoran Lazarević tokom posete selu Sokolac u Bijelom Polju kazao je da su pripadnici Vojske i policije uključili sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo.

Iz policije poručuju da su na terenu sve raspoložive jedinice, a građane pozivaju na oprez.

Iz Uprave policije juče su obavestili javnost da nisu tačni navodi da je Alija Balijagić, više puta prijavljivan Upravi policije.

Kako navode, jedina prijava iz MZ Tomaševo, u odnosu na Balijagića primljena je 25. oktobra, tačnije na dan kada je krivično delo i izvršeno. Poručuju da se navedena prijava odnosila na okolnost da se Balijagić nalazi u zaseoku Sokolac i da poseduje pušku.

"Nisu tačni navodi da je ovo lice više puta prijavljivano Upravi policije, jedina prijava iz MZ Tomaševo, u odnosu na A.B. zaprimljena je 25. oktobra, tačnije na dan kada je krivično delo i izvršeno. Navedena prijava se odnosila se na okolnost da se lice A.B. nalazi u zaseoku Sokolac i da poseduje pušku. Tada su policijski službenici, odmah, bez odlaganja postupili po prijavi i izašli na lice mesta gde nije zatečeno prijavljeno lice, već se ono u međuvremenu udaljilo", ističe se u saopštenju.

Kako dalje navode, bjelopoljska policija je tokom čitavog dana 25. oktobra, do predvečernjih časova, vršila obilazak terena, kao i upravo objekat stanovanja sada smrtno stradalih, kao i druge lokalitete gde borave meštani u cilju prikupljanja više informacija.

Tom prilikom Alija Balijagić nije pronađen.

"Radi objektivnog informisanja javnosti ukazujemo da je reč o terenu takve konfiguracije gde se lice moglo sakriti i u relativnoj blizini, a da nije bilo u perimetru i vidokrugu policijskih službenika. Kao što je javnosti već poznato, dvostruko ubistvo prijavljeno je policiji 25. oktobra u 21.10 časova, istog dana kada je ovo lice prvi put prijavljeno policiji, te je, odmah po saznanju za događaj, angažovan kompletan sastav Odeljenja bezbednosti Bijelo Polje, policijski službenici su izašli na teren i preduzeli su mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja ovog krivičnog dela, identifikovanja izvršioca, njegovog lociranja i lišenja slobode", navode u saopštenju.

"Ubio mi je brata"

Podsetimo, Jovan i Milenka ubijeni su u svom domu. Prvo je, kako se sumnja, Balijagić ubio Jovana, a njegova sestra Milenka je pozvala policiju da prijavi ubistvo, potom je i ona ubijena.

"Milanka je pozvala policiju i prijavila ubistvo brata, samo je izgovorila 'Ubio mi je brata', nakon toga i ona je ubijena", saopšteno je redakciji VBP portala.