Elitna jedinica vojske traga za ubicom Jovana i Milenke: Osumnjičeni naoružan, zna sva sela kao svoj džep?

I. N.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto-kolaž: umrli.me, Shutterstock

Odred za posebne namene, elitna specijalna jedinica Vojske Crne Gore, od večeras su uključeni u potragu za Alijom Balijagićem, koji se sumnjiči da je sinoć u Sokolcu ubio brata i sestru Jovana i Milenku Madžgalj.

Policija još od ranije traga za njima, a prema navodima medija, najmanje deset dana su meštani Sokolca, planinskog sela iznad Tomaševa, zvali i prijavljivali bjelopoljskoj policiji da se sumnjivi čovek šeta sa puškom po katunu i okolnim šumama, obilazi kuće i meštane.

"Predstavljao se kao lovac", tvrde meštani sela u kojem su u petak veče u porodičnoj kući ubijeni rođeni brat i sestra, Milanka i Jovan Madžgalj.

Policija veruje da je zločin počinio Bjelopoljac Alija Balijagić, kojeg od kako su pronađena beživotna tela Madžagalja, traži celokupan sastav policije, koji koriste termovizijske kamere, pse tragače, dronove, a nepregledne šume i sela Vraneške doline tokom dana nadletali su i helikopteri MUP-a...

Večeras se u potrazi priključio i Odred za posebne namjene. Policija u ovom trenutku zna da je Balijagić naoružan i da ima municije ali i da dobro zna sva sela i planinski vijenac Vraneške doline što umnogome otežava poteru.

Dan nakon dvostrukog ubistva postavlja se i ključno i pitanje da li je policija adekvatno reagovala kada su dobili brojne pozive iz sela da se sumnjiv čovek pojavio na katunu, kao ko je i na koji način zakazao u celokupnom sistemu bezbednosti, pišu Vijesti.

Više sagovornika ovog portala iz Uprave policije potvrdilo je da su nakon višednevnih poziva meštana odmah pretpostavljalo da je reč o Aliji Balijagiću, za kojeg se znalo da je decenijama višestruki povratnik u izvršenju teških krivičnih dela, razbojnik koji je sejao strah u bjelopoljskim selima, silovatelj...

Osim toga, policiji je bilo poznato da je Balijagić izvršio i krađu oružja u kući jednog Bjelopoljca, da je naoružan i ima municije, da je opasan ali to, kako navode Vijesti, nije bilo dovoljno da se sa mnogo više operative pre zločina krene u potragu za njim.

Policijske patrole nakon poziva obilazile su selo ali tokom poseta Sokolcu nisu ga pronalazili danima... Tek kada se u selu dogodio zločin na planinsko-šumski teren poslata je uniformisana policija, pripadnici elitnih jedinica PTJ i PJP, Granična policija, a potragom rukovode starešine iz svih sektora sistema Uprave policije.

Policija je tokom dana objavila i fotografiju osumnjičenog Balijagića i apelovala da ukoliko neko primijeti Balijagića ili ima neka saznanja o njemu odmah prijavi na broj dežurne službe OB Bijelo Polje - 067/184-844 ili na besplatni 122...

Uprava policije apelovala je na građane Bijelog Polja, naročito meštane sela Sokolac i okolnih mesta, da budu oprezni, ostanu u svojim kućama i ne dozvole ulazak nepoznatim osobama.

(Telegraf.rs)