"Nije trebalo da bude na smeni": Progovorio rođak policajca kojeg je ubio dečak u Bosanskoj Krupi

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Wikimedia, Facebook

Ozren Maran, policajac kojeg je ubio dečak u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, kobne noći nije ni trebalo da bude na smeni.

Ozren je danas sahranjen u Novom Gradu, a porodica, prijatelji i svi koji su ga poznavali i dalje su u šoku zbog svega što se dogodilo.

Fikret Arnautović, čija ćerka je udata za brata ubijenog policajca, shrvan je od tuge.

"Kao čovek, onakvih će malo biti. Ja kažem, ne znam šta je pozadina svega, da li ima šta s nacionalne strane ili nema... Još nisam ni sa zetom stupio u kontakt toliko da pričamo o tome. Osuđujem, ovo je teroristički napad na ustanovu, na policijsku stanicu", rekao je Arnautović za "Avaz".

Arnautović je rekao da je lošeg zdravstvenog stanja i da je jedva podneo sve ovo. Dodao je kako Ozren te noći nije ni trebalo da radi.

"Nije bila njegova smena, menjao je čoveka. Voleo bih samo da znam šta je bila pozadina svega ovoga. On je za godinu i po dana trebalo da ide u penziju. Svi su ga hvalili, iz Federacije nije bilo pogovora. Šta je tu je... sudbina je takva i to se ne može izmeniti. Da to balavac napravi... voleo bih znati šta je pozadina, da nije s nacionalne strane, ne znam... - rekao je Arnatuović za "Avaz".

Podsetimo, Ozren Maran je ubijen, a njegov kolega je ranjen kada je dečak (15) u četvrtak ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Ozrena, koji je odmah podlegao povredama, a zatim je napao Avdu Hasanovića.

Ovaj čin je Tužilaštvo USK okarakterisalo kao teroristički.

(Telegraf.rs)