Gotova istraga oko bebe koju je majka u vrtiću pronašla s ozbiljnim povredama: Šta se zbilo u Slavonskom brodu

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Policija u Hrvatskoj završila je istragu oko bebe koju je majka u vrtiću u Slavonskom Brodu pronašla s ozbiljnim povredama glave.

Izveštaj su poslali nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu, Zavodu za socijalni rad i prosvetnoj inspekciji. Kako saznaje RTL, sve zasad upućuje da je jedno dete povredilo drugo, a vaspitačice nisu to na vreme primetile.

Majka bebe Zrinka Krištof Mihajlović najavila je da će preduzeti odgovarajuće pravne korake. Ona je pre nekoliko dana došla po svoju 15-mesečnu ćerku u vrtić, a dočekala ju je devojčica koja je na desnoj strani glave imala povredu s podlivima, modricama i ogrebotinama. Devojčica je krvavu ogrebotinu imala i ispod desnog oka, a vaspitačice su bile bez objašnjenja.

"Kada mi je predala dete, primetila sam tu veliku povredu na glavi. Kada sam pitala šta je to, ona mi je rekla da ne zna šta je to i da se obratim vaspitačici iz prve smene. Povrede su bile ozbiljne", kaže Zrinka Krištof Mihajlović, majka devojčice.

Mihajlović je sa detetom otišla u Hitnu pomoć.

"To je izgledalo strašno, kao da ima krvarenje i potres mozga. Pregledana je od strane neurohirurga, dobili smo upute za praćenje da nema slučajno nekog unutrašnjeg krvarenja, još jednom je pregledana, tako da je beba dobro", dodaje majka.

Sve se dogodilo pre dve nedelje u Dečjem vrtiću Tintilinić. Direktorka vrtića Zorana Butorac izrazila je žaljenje i osudila je postupke vaspitačica.

"Vaspitačice su dobile težu povredu radnog odnosa s mogućnosti otkaza o radu. Ono što sam odmah uočila na terenu i što smo odmah videli - to je nepostupanje po sigurnosno-zaštitnom protokolu. Dakle, nisu obavestile roditelje ni zdravstvenog radnika", kaže Butorac.

Tek nakon reakcije majke s događajem je upoznato i resorno ministarstvo koje je zatražilo istragu u vrtiću. Devojčica u vrtić trenutno ne ide zbog traume koju su pretrpeli i ona i roditelji, koji su zatražili premeštaj.

(Telegraf.rs)