Zatvorili smo se u kuće, čekamo da uhapse ubicu: Meštani Tomaševa u strahu, gomila policije u selu

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Rina

Policija još uvek traga za Bijelopoljcem Alijom B. koji se sumnjiči da je u selu Sokolac kod Bijelog Polja iz vatrenog oružja ubio sestru i brata Milanku i Jovana Madžgalja. U potragu za osumnjičenim su uključene sve raspoložive snage, psi tragači, dronovi kao i helikoperske jedinice.

Meštani ovog sela su za čitav slučaj saznali iz medija i kako kažu, veoma su uplašeni.

- Tek jutros sam saznao šta se desilo, kad sam pročitao vest. Nismo čuli pucnje. Svi su uplašeni, u svojim su domovima, a gomila policije je u selu. Strepimo i čekamo šta će biti, kada će ubica biti pronađen - kaže za RINU jedan od meštana.

On dodaje da je osumnjičeni višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela i da je po tome poznat u okolini Bijelog Polja.

- Krao je po selima u okolini, potom je prešao u Srbiju. Bio je i u zatvoru. Pre nepunih deset godina pucao je iz lovačke puške za koju se pretpostavljalo da je ukradena, silovao je staricu. Tada ga je policija uhapsila koliko mogu da se setim. Nisam siguran. Znam da su o njemu pričali kao nekom odmetnutom opasnom razbojniku, priseća se meštanin Tomaševa.

Prema nezvaničnim informacijama RTCG ubica je tokom jučerašnjeg dana boravio u kući ubijenih brata i sestre i to na ručku. Ta informacija nije zvanično potvrđena i još uvek nije poznat uzrok dvostrukog ubistva.

(Telegraf.rs/RINA)