Elmir (15) osumnjičen za ubistvo policajca u Krupi, otac mu vehabija? Otkrivene poruke u kojima je naveo motiv

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Društvene mreže

Maloletni Еlmir S. (15) koji je osumnjičen da je sinoć napao policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi gde je ubio jednog i ranio drugog policajca je radikalno instruisani islamski verski fanatik, tvrdi za ATV izvor blizak istrazi.

On otkriva da je u stanici ubijen policajac Ognjen M. dok je teško ranjen njegov kolega Avdo H. kome se lekari bore za život.

"Nakon ubistva policajaca istražioci su došli do poruka u kojima je napadač Еlmir S. naveo da su razlozi zbog kojih napada policiju "podržavanje cionista, želja za Еvropskom unijom, ubijanje nevinih muslimana i ubistvo šejha Jusufa Barčića (vođa i osnivač selefijskog pokreta u BiH koji je 2007. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći u Tuzli)", otkriva izvor ATV-a.

Isti izvor navodi da napadač potiče iz porodice čiji je otac pripadnik vehabijskog pokreta, a sa istomišljenicima je navodno često viđan u jednom kafiću u Bosanskoj Krupi.

Da se radi o islamskom ekstremisti ukazuje i njegov Fejsbuk profil koji je prepun islamističkih obiležja.

Na naslovnoj fotografiji profila nalazi se zastava "Abdullah Azzam" brigade, odnosno militantne grupe i odeljka zloglasne Al Kaide u Libanu.

(Telegraf.rs)