Otkriveno u kakvom je stanju povređeni učenik iz srednje škole u Sarajevu: Napadač nije išao u istu školu

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu ispred koje se dogodila pucnjava kaže da još uvek nema zvaničnih informacija ko je upotrebio vatreno oružje.

Kako je on rekao medijima, u incidentu je, prema rečima očevidaca, povređen učenik prvog razreda te škole.

"Nemamo još zvanične informacije o tome ko je upotrebio vatreno oružje i povredio učenika. Policija sprovodi neohodne mere, a hitna pomoć je zbrinula povređenog učenika", rekao je Čupović i dodao da se još ne zna stepen povreda maloletnika.

Ispred zgrade pomenute škole, jutros je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen jedan učenik.

Prema dosadašnjim informacijama njega je povredio mladić koji ne pohađa istu školu, ali se navodi da su imali sukob od ranije i kako ranije navedeno, učenik je ranjen u nogu.

Direktorica Srednje metalske škole Irma Behlulović kaže da su izuzet videomaterijal, jer je škola pokrivena kamerama.

"Sve se desilo u tri sekunde. Ja sam za danas odlučila da je nastavak nastave u današnjem danu online. Drugi učenik nije učenik naše škole. Molim sve medije da pomognu svojim delovanjem da u ovoj situaciji ne dižemo tenzije", kazala je Behulović, prenosi Klix.

Direktor Srednje mašinske škole Faruk Čupović je potvrdio da učenik koji je pucao pohađa ovu školu.

"Po saznanjima i izjavama drugih učenika radi se o učeniku prvog razreda Srednje mašinske škole. Obaveštena je Hitna pomoć i policija. Mi smo poduzeli mere u skladu s našim nadležnostima da pružimo podršku. Prema našim saznanjima ostali učenici su dobro", rekao je Čupović.

Povređeni učenik se ne nalazi u životnoj opasnosti i ranjen je u nogu.

(Telegraf.rs/Tanjug)