Preminuo doktor Dušan Vlatković

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Facebook

Specijalista ortopedije u trebinjskoj bolnici Dušan Vlatković preminuo je danas u 59. godini nakon duge i teške bolesti, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

"Njegov odlazak ostavlja neizmernu prazninu u našoj bolnici, ali i u širem medicinskom krugu. Upućujemo najdublje izraze saučešća njegovoj porodici i prijateljima u ovim teškim trenucima", saopšteno je iz trebinjske Bolnice, prenosi ATV.

Doktor Dušan Vlatković rođen je 21. maja 1965. godine u Dubrovniku, a Medicinski fakultet završio je u Sarajevu.

Specijalizaciju iz ortopedije uspešno je okončao 2000. godine, dok je svoju magistarsku tezu odbranio 2003. godine, pokazujući izuzetnu posvećenost unapređenju medicinske prakse kroz rad na složenim problemima iz oblasti ortopedije.

Njegova karijera u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Trebinje počela je još tokom ratnih godina 1992. godine, kada je sa strašću i energijom ušao u najteža vremena za medicinsku zajednicu.

"Od tada pa sve do poslednjeg dana, doktor Vlatković je svojim radom i znanjem nesebično služio našim pacijentima i ustanovi. I u svojim najtežim trenucima bio je tu za pacijente. Bio je stub ortopedije na čijim temeljima su se gradili brojni uspesi. Njegov human pristup, strpljenje i predanost prema svakom pacijentu ostavili su neizbrisiv trag", naveli su iz Bolnice Trebinje.

U saopštenju se dodaje da je Vlatković bio više od stručnjaka, njegova reč je uvijek nosila težinu, a njegova dela su govorila o veličini čoveka i lekara.

"Javna zdravstvena ustanova Bolnica Trebinje nikada neće zaboraviti njegov doprinos, jer je njegovo ime utkano u sve što smo postigli. Njegova ostavština nije samo u onome što je učinio, nego i u svima nama koji ćemo nastaviti da radimo vođeni njegovim primerom", naveli su iz Bolnice Trebinje.

(Telegraf.rs)