Tomislav ulovio najotrovniju ribu u Jadranu, a onda je dotakao: "Od bola mi je došlo da odsečem prst"

K. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Shutterstock

Nesvakidašnji ulov "zatekao" je ribolovca Slavonca Tomislava kada se za njegovu udicu zakačila najotrovnija riba u Jadranu. Nije ni slutio da će pokusaj da skine ovu vrstu ribe i vrati je u more bolesti toliko da je poželo sam sebi odseći prst.

Riba-pauk najotrovnija je riba u Jadranu, a često može završiti na udicama ili u mrežama ribolovaca, bilo rekreativnih ili profesionalnih. Profesionalci već znaju o kakvoj se ribi radi i kako joj moraju pristupiti, dok bi oni manje iskusni mogli loše proći ako ih pauk ubode.

Ribolovac koji se na TikToku naziva Morski Vlaj objavio je da je ulovio najotrovniju ribu u Jadranu, no on ju je sigurno znao skinuti s udice da ga ne ubode.

Međutim, te sreće nije bio Slavonac Tomislav koji je inače ribolovac, ali mu je mnogo poznatija rečna riba s obzirom na to da je odrastao loveći ribu na reci Dravi. Kada se prvi put odlučio okušati u morskom ribolovu tokom porodičnog odmora na ostrvu Korčuli, na udicu mu se uhvatila riba-pauk.

No, on nije znao da je reč o otrovnoj ribi čiji ubod neverovatno boli, pa ju je rukom skidao s udice kako bi je vratio nazad u more. Pauk mu je u tom trenutku pokazao svu moć svoje otrovne bodlje.

- Dok sam ga skidao s udice, ubo me u kažiprst na desnoj ruci. U tom trenutku me zabolelo, ali sam ga uspeo skinuti i baciti u more. Onda je bol postajala sve jača. Prst me žario kao da sam ga stavio u vrelu vodu, boljelo me toliko da nisam mogao ni o čemu razmišljati. Nisam znao šta da radim, bila je to najgora bol koju sam osetio u životu, došlo mi je da si odsečem prst koliko me bolelo. Sat vremena sam proživljavao agoniju, onda je malo počelo popuštati, ali me i dale bolelo ceo dan. Tek kasnije sam saznao da je to pauk i došao mi je još nekoliko puta na udicu, ali tada sam znao da ga ne smem dirati i kako ga skinuti  - ispričao je, te dodao kako mu je na mestu uboda ostao ožiljak.

(Telegraf.rs/Večernji.hr)