"Mama, tata, žiga me srce..." Otac preminule Džejle kroz suze o poslednjim trenucima tinejdžerke

K. P.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Facebook/Privatna arhiva

Šesnaestogodišnja Džejla Drapić iz Sarajeva preminula je 11. oktobra nakon komplikacija nastalih usled stomatološke intervencije.

Njen otac Muamer gostovao je kod Senada Hadžifejzovića u "Centralnom dnevniku".

- Desilo se da smo vodili dete kod stomatologa dr. H. M. koji je lečio njene zube, više njih, ali je, prema njegovim rečima, jedan, taj zub, bio rizičan. Rekao je kada je zalečio zub da je normalno da oseti bol na toplo-hladno! Pred kraj septembra zub je počeo izraženije da je boli, počela je da otiče. Prvi put sam je video da plače kad zbog zuba! Navodno joj je snimao, otvorio zub, očistio, u čemu je problem, kaže: "Ima tu, dešava se nešto..." Rekao sam: "Izvadite, doktore." Kaže: "Ne bih ja to, krenula je osmica. Pokušaću da zalečim. Ako ne bude moglo, vadićemo!" Otišli smo kod lekara opšte prakse da nam da antibiotike. Dete je počelo da pije antibiotike, situacija gora… Vrat otiče, ne jede tri dana ništa. Supruga ga je opet kontaktirala, upozorila ga je da je stanje gore. On u poruci kaže: "Samo neka čisti zub od hrane i neka nastavi sa antibiotkom." Kaže: "Neka odmara..." Mi smo tako i postupili. Doktor nam savetuje obloge, antibiotike. Dete zaspalo malo, probudi se vrišteći i govori: "Mama, tata, žiga me srce" - ispričao je kroz suze Muamer Drapnić.

Rekao je i da je podneo prijavu "za ubistvo svog deteta". Dodao je da je zub izvađen, dete bi sad bilo kući.

- Čekalo mene, da kaže: "Tata, hoćeš kafu?" Da me zagrli - rekao je otac tinejdžerke čija je smrt potresla BiH.

Podsećamo, tinejdžerka Džejla Drapić preminula je nakon stomatološkog zahvata, ali detalji smrti još nisu utvrđeni niti se može dati odgovor na pitanje ko je kriv. Stomatolog je Džejlinoj majci savetovao na koji način da leči avoju kćerku, ali njoj se stanje pogoršavalo.

Iz ordinacije su pojasnili da je pacijentkinja 30. septembra 2024. godine posetila njihovu ordinaciju zbog zubobolje, gde joj je pružena neophodna stomatološka usluga. Kako tvrde iz ordinacije, prema njihovim saznanjima, pacijentkinja je naredni dan nastavila lečenje u drugim zdravstvenim ustanovama.

Džejlin otac Muamer za Telegraf.rs 

Muamer je za naš portal demantuje da je mladoj Džejli bio izvađen zub. Muamer je rekao da je njegova 16-godišnja ćerka preminula, kako kaže, usled neadekvatnog lečenja od strane zubara koji joj je popravio zub, stavio joj lek i dao antibiotik, ali se njeno stanje iskomplikovalo ubrzo nakon intervencije.

"To je doktor H. M., ali su dali pogrešnu informaciju da je detetu izvađen zub, pa da su usled toga usledile komplikacije... Ne, da joj je izvađen zub ne bi do toga došlo", rekao je Muamer.

Potom nam je objasnio šta se tačno dogodilo.

"Zatvorio joj je pokvaren zub i rekao 'to će biti u redu', dao joj neki antibiotik. Pa joj je otvorio zub i rekao da stavlja hladne obloge i da će to biti u redu. Zakazao joj je tretman za devet dana", dodaje ožalošćeni otac.

Niko nije slutio da Džejla neće doživeti da ode na kontrolu.

Kaže da je Džejla kod zubara otišla 30. septembra, a u bolnicu je primljena dva dana kasnije, tačnije 2. oktobra.

Ističe da je već dan nakon prijema u bolnicu imala prvu operaciju, a zatim i drugu...

"Džejla je 3. oktobra imala prvu operaciju, gde joj je sanirano to žarište, odakle je sve krenulo", kaže nam otac i dodaje da za njegovu ćerku nije bilo spasa.

"Već je otišlo na srce...", tužno dodaje.

"Od neadekvatnog stomatološkog lečenja dobila je apsces koji joj se slio u pluća, otišao na srce. Imala je dve operacije i na kraju je bila zaražena sa tri bakterije", priča nam otac Džejle Drapić.

Ističe i da je bio u komunikaciji sa zubarom koji je vršio intervenciju, ali zbog cele situacije i istrage nije želeo da nam otkrije više detalja.

O celom slučaju obavešteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda.

(Telegraf.rs/Avaz.ba )