Muškarci sa Kosova na granici kod Dubrovnika pali sa više od 63.000 zabranjenih tableta

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Carinska uprava

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Dubrovnik u saradnji s policijskim službenicima sprečili su pre nedelju dana pokušaj nezakonitog unosa 63.665 komada tableta.

"Sprovodeći pojačane mere nadzora na graničnom prelazu Karasovići, na ulazu u carinsko područje EU, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Dubrovnik su 10. oktobra izvršili pregled ličmog vozila BMW kosovskih registarskih oznaka u kojem su se u svojstvu vozača i suvozača nalazila dve osobe sa Kosova.

Tokom pregleda predmetnog vozila, pri kojem je korišćena oprema iz programa HERCULE III, u stajnom trapu vozila ispod zaštitne plastike uočena je crna materija koja ne pripada delovima vozila.

Daljim pregledom utvrđeno je da se između šasije vozila i motora nalazi crna PVC vrećica ispunjena većom količinom blistera s tabletama koje sadrže materije koje se nalaze na popisu droga, psihoaktivnih materija i biljaka iz kojih se može dobiti droga i materija koje se mogu upotrebiti za izradu droga", objavila je Carinska uprava.

U autu sakrili 63.665 tableta

"Na osnovu naloga županijskog suda pretraga vozila obavljena je u saradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije PU Dubrovačko-neretvanske.

Prilikom pretrage vozila pronađeno je, skriveno u području motornog prostora, u šupljinama unutar prednjeg i zadnjeg branika, blatobrana i u stajnom trapu vozila koje je bilo prekriveno zaštitnom plastičnom oplatom, sveukupno 63.665 komada tableta.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i promet drogama u skladu sa čl. 190 st. 1. i st. 2. Krivičnog zakona, dalje postupanje prema navedenim osobama, vozilo i pronađene tablete preuzeli su policijski službenici", saopšteno je iz Carinske uprave.

(Telegraf.rs / Index)