Avion sa crnogorskim fudbalerima kružio 40 minuta u vazduhu: Razlog je bizaran

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Avion bugarske kompanije "BH air" koji je prevozio fudbalere Crne Gore i stručni štab kružio je više od 40 minuta crnogorskim nebom, čekajući da sleti na podgorički aerodrom, što je bilo moguće videti na aplikaciji Flightradar24.

Naime, avion je uglavnom kružio iznad Herceg Novog.

Portal RTCG piše da je razlog za to činjenica što aerodrom u Podgorici ne radi pre 5.30 pa je zbog toga bilo nemoguće da se avion sleti.

Reagujući na medijske objave, iz ACG oglasili su se saopštenjem u kojem navode da Aerodrom "nije bio u dubokom snu", već naprotiv.

"U tekućoj letnjoj sezoni, Aerodrom Podgorica je otvoren za saobraćaj od 7 sati, što znači da smo avionu “Bulgaria Air” omogućili da sleti sat i po ranije - u 5.23 je završen obilazak manevarskih površina, a avion je sletio u 5.31", naveli su oni.

Kako kažu, avion nije sleteo sa bilo kakvim zakašnjenjem.

Nadalje ističu da je avio-kompanija koja je prevozila fudbalsku reprezentaciju iz Kardifa znala da je Aerodrom podgorica otvoren za saobraćaj od 7 sati.

"Prihvatili su ponudu da vanredno slete u 5.40 što su, dakle, znali značajno pre polaska iz Kardifa. Zašto je kompanija odlučila da poleti još ranije - pitanje je za njih", poručuju iz podgoričkog Aerodroma.

Dodaju da otvorenost aerodroma za saobraćaj i radno vreme zaposlenih na aerodromu nisu jedno isto.

"Konkretno, tokom letnje sezone koja u avijaciji traje do kraja oktobra, radno vreme zaposlenih počinje u 4.45 sati, dok se od 7 realizuje saobraćaj. Jasno je, dakle, da smo jutros, uz dodatne napore Tehničke službe, Službe planiranja i upravljanja saobraćajem, Službe zemaljskog opsluživanja, Službe bezbednosti i Spasilačko-vatrogarske službe, opslužili ovaj avion i njegove putnike - prije vremena. Dodatni senzibilitet je iskazan jer je reč o crnogorskoj reprezentaciji", zaključuju u reagovanju.

(Telegraf.rs)