Turistkinju iz Srbije izujedali psi u Umagu, njihov vlasnik, državljanin Nemačke "zaradio" prijavu

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Muškarac (37), nemački državljanin prijavljen je zbog remećenja javnog reda i mira jer je bez nadzora vodio pse koji su napali jednu 59-godišnju državljanku Srbije.

Kako je saopštila policija u Umagu, incident se dogodio devetog oktobra u 14 sati kada je u turističkom naselju na području Umaga neoprezno i bez nadzora nemački državljanin šetao dva psa.

Psi su, kako je preneo "Večernji", nasrnuli na 59-godišnjakinju i ugrizli je za nogu, pri čemu je ona lakše povređena. Policija je ponovo upozorila građane i turiste da vode računa o svojim životinjama i da ih drže pod nadzorom.

"Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje", navodi policija i dodaje:

"Vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) trebalo bi da koriste povodac i brnjicu dok ih vode u šetnju, a kako bi ograničili slobodno kretanje životinje i mogućnost nasrtaja na druge životinje ili ljude, naročito decu".

(Telegraf.rs)