Neviđeni haos na letu iz Zagreba za Stokholm! Pas se oslobodio iz kaveza, svi morali da napuste avion!

E. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Na letu "Croatia Airlinesa" na liniji OU486 iz Zagreba za Stokholm, dogodio se nesvakidašnji incident. Naime, pas se oslobodio iz kaveza u kojem je bio i oštetio prtljažni prostor Airbusa A319 (reg. 9A-CTL).

Kako navode, pas se u skladu sa regulativom prevozio u prtljažnom prostoru te se nedugo nakon ukrcanja oslobodio iz svog kaveza. Posada je čula buku i trčanje psa u prtljažnom prostoru te je avion vraćen na pistu, a putnici su iskrcani i prebačeni u drugi avion. Uvidom u štetu koju je pas u prtljažnom prostoru napravio, prevoznik je odlučio da avion preventivno povuče iz prometa i uputi ga na tehnički pregled kako bi se zamenili oštećeni delovi.

- U toku je utvrđivanje detalja i okolnosti. Zasad se može potvrditi da je kompanija u pripremi prevoza psa na letu OU486 Zagreb - Stokholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu te pripadajuću internu proceduru o prevozu životinja u avionu.

Zbog određenih oštećenja u prtljažnom prostoru aviona planiranog za let OU486, donesena je odluka da se avion preventivno povuče iz prometa i uputi na tehnički pregled, a putnici s navedenog leta iste su večeri prevezeni do svojeg krajnjeg odredišta našim zamenskim avionom- rekli su iz Croatia Airlinesa.

(Telegraf.rs/AvioRadar.net)