Njihova snaja Hana je izgubila bebu u 8. mesecu u poplavi: Blato nas je zatrpalo, a onda je kuća eksplodirala

A. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Emir i Adisa Maslo iz Donje Jablanice preživeli su pravu golgotu u strahovitim poplavama koje su pogodile BiH, a u katastrofi je njihova trudna snaja ostala bez bebe.

U njihovoj kući se nalazio i sin, čija supruga Hana je izgubila bebu u osmom mesecu trudnoće.

"Čuli smo da nešto tutnji, izašao sam na verandu, mali je već tamo stajao, struje je nestalo, sreća pa je nestalo, otvorio sam vrata ulazna i gledao prema ulici. Mi smo jedno metar i po od puta, magistrale. Ulicom pliva blato, pokoji veliki kamen i betonski stub od struje, onaj veliki, ogromi, skače u vazduh, voda ga iskopala iz temelja. Ako padne stub sad će nas i struja udariti, ali sreća nestalo je. Uzeo sam mobilni da osvetlim, da vidim gde smo. Kad je puklo od puta kroz prozor, gomila blata navalila na prozor i vrata i počela nas gurati. Mene od kupatila, njega u sobu gde je bila žena. Ležala, nije još bila ustala", rekao je Emir Maslo u ispovesti za "Avaz".

Adisa je ispričala da je sedela na rubu kreveta nakon što je išla do prozora i videla automobil starijeg sina kog je nosila poplava.

"Odjednom talas vode, magla mi se u momentu učinila. Onda sam sela, osetim blato pod nogama i samo sam čula nešto udari me i pođe me nosati, i rukama i nogama sam, sad me povuče gore, sad me povuče dole, znači nemam pojma", rekla je Adisa.

Emir kaže da ih je blato zatrpalo, on se našao u kupatilu, a ostali u sobi.

"Kako nas je napunilo blatom, popustili su prozori i vrata, izbilo je zidove, pala je ploča tu i jednom delom na mene. Dobro me pritisnulo, manja ploča od dva metra. Onda je valjda kuća eksplodirala komplet i sve nas pobacala vani. Ima povelika bašta oko kuće, na dnu bašte smo se probudili moj mali i ja", istakao je Emir za "Avaz".

Adisa je ispričala da je stariji sin bio u dnevnom boravku s trudnom ženom, da je u sobi bio manji prozor, a kada je probila voda kroz njega, on je otvorio vrata, a ženu stavio na bračni krevet te da dalje nije znao za sebe.

"Hana, nevesta je izgubila bebu, ona je sva sastrugana i plućna maramica je izgleda pukla. Sina i snajku su stavili na čamac i odvezli za Mostar. Nas su prebacivali na stolici preko kamenja i pruge do restorana jednog jer je bio odron na krivini iz Jablanice i tu je bilo dosta naroda. Ništa ja nisam mislila u tom momentu, bila sam ko čigra. Rekli su mi da nema pukotina. Noge su mi bile kao špaga kad me zatrpalo. Svesna sam, ali šta ću. Narod non stop dolazi. Sad kad vidim na telefonima, strahotu i toliko to, da nema sela, da nema ništa. Kad su me izneli iz kuće i poneli prema bolnici, nisam znala šta je ovo, gde je ovo, kakvo je ovo kamenje", zaključila je Adisa.

(Telegraf.rs/Avaz.ba)