Političar iz BiH izračunao koliko ga je koštao mandat: Kaže da je za 4 godine potrošio 128.000 KM

A. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Poslanik Armin Imamović iz Zavidovića na lokalnim izborima prema još nepotvrđenim rezultatima osvojio je 292 glasa što ga je pozicioniralo na 8.  mesto stranke "Snaga Naroda".

On je bio kandidat pod rednim broje 34 i očekivao je da će i ove izbore proći u Gradsko veće. Političkim dogovorom još uvek je moguće da bude poslanik, prenosi portal "crna-hronika".

Imamović je na svom svom Fejsbuk profilu objavio da je izračunao koliko je "zaradio" para od bavljenja politikom protekle četiri godine. Kako kaže umesto da je zaradio on je potrošio oko 128.000 KM. Evo matematike.

"Rekapitulacija mog poslaničkog mandata. Mislim da o mom učešću u Gradskom veću svi koji je interesovalo znaju da sam uvek bio transparenta i delio sa vama informacije i to bez cenzure pa ću tako sada podneti i moj financsjski izveštaj o tome koliko sam ja lično imao koristi od te funkcije u novcu. Stres i gubljenje živaca je gratis bilo".

Okviran bilans je 128 000 KM (jer bilo je tu još troškova) mog poslaničkog mandata. Sve sam radio od srca, sretan što nesto mogu da učinim za moj grad. Dečje igralište u to ne ubrajam, to je bilo pre nego sam postao poslanik. Toliko od mene grade moj… Tvoju zahvalnost za moju ljubav sam upravo osetio ……. ‼️ nisam prošao ‼️

Mogu izgubiti bitku ali rat nikad, Voljom vašom opet poslanik. Prvo se zahvaljujem svim onim biračima koji su mi ponovo dali poverenje. Shvaticu to da moj poslanički rad u prošlom mandatu je opravdao vaše poverenje. Hvala vam! Ono što mogu da vam obećam je da ću biti noćna mora svim strankama pa i mojoj ako treba jer ću pratiti svaki korak i svaku potencijalnu manipulaciju i javno i transparento iznositi kao i do sada.

  • Spisak troškova:
  • 17.000 KM koje su vrednost mojih paušala preusmerio sam na stipendije studentima. Dakle ja sam u veću volontirao nisam uzeo ni marku
  • 50.000 KM sam uložio u azil (zemljište, projektna dokumentacija, objekti i ostala dokumentacija u vidu raznih dozvola )
  • 19.000 KM prve dve godine ličnih sredstava za hranu i veterinarske usluge
  • 27.000 KM u naredne dve godine opet ličnih sredstava za hranu, veterinarske usluge i dodatno opremanje azila kao i dodatnu papirologiju analize i sl.
  • 8.000 KM sam uložio u simbol grada.
  • 7.000 KM sam ulozio u vatromet za Dan nezavisnosti