Ispovest supruga heroine Lejle, cela porodica plivala je u borbi za život: "Hvatao sam se za slamku spasa"

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Instagram/arman_kurtic, Telegraf.rs

Sead Zalihić, suprug heroine Lejle, koja je sa trinaestogodišnjom ćerkom isplivala iz vrtloga smrti u Buturović Polju, još čeka da pronađu telo njegove stradale majke.

Od kuće nije ostalo ništa, šok, tuga i neverica u njemu se mešaju, teško mu je više i da govori. Umoran je od svega što ga je snašlo.

"Nas četvoro bili smo u kući. Kuća se urušila i bujica nas je pokupila. Žena i ćerka su uspele da se izvuku do obale tu blizu, a ja sam plivao još kilometar", pričao nam je na licu mesta.

Lejla se još nalazi u bolnici, a on je sa ćerkom otišao u kuću svoga brata.

Kako je usred noći, u tami i zaglušujućoj buci, uspeo da pliva u reci koja je nosila i temelje kuća? Borba za život!

"Ne znam, verujte, to je samo ono sto kažu, bog nas je dragi spasio. Tu je bilo nekih oblica, hvatao sam se za zadnju slamku", pričao nam je.

Srećan je što je sačuvao živu glavu, on, žena i dete. Ali majku više nikada neće videti.

Ovako je Lejla pričala za Al Džaziru ranije kako je uspela da se izvuče iz smrtonosne bujice.

- Ja kažem "Asja, jesi li to ti?", ona mi kaže "Jesam". Ja sam tu dobila snagu i između drva zaronila dole. Udaralo me je u glavu, došla sam nekako do nje, ona je sva modra bila, crna od hladnoće - govorila je Lejla.

Foto: Instagram/arman_kurtic

U Buturović Polju nestalo je petnaestak kuća. Voda je ovde pokazala neverovatnu snagu, jer nijedna kuća koja joj se isprečila više ne postoji ni u tragovima.

Telegraf.rs iz dana u dan uživo prati najvažanije vesti iz zemlje, regiona i sveta. Novinari portala Telegraf.rs su u Bosni i Hercegovini, odakle s lica mesta izveštavaju o trenutnoj situaciji u poplavama pogođenim područjima. Ukoliko imate svoju priču koju želite podeliti, pišite na mateja.beljan@telegraf.rs i svet@telegraf.rs

(Telegraf.rs)