Detalji napada nožem u gimnaziji u Baru: Napadač uhapšen zbog pokušaja ubistva, ranjenog spasili lekari

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: RINA

Barska policija uhapsila je maloletnika zbog tuče u kojoj je povređen 17-godišnji učenik Gimnazije "Niko Rolović", koji je nožem izboden jutros u dvorištu te ustanove.

Sedamnaestogodišnji A.K. sumnjiči se za pokušaj ubistva, a radi se na identifikaciji i procesuiranju još jedne osobe koja je učestvovala u tuči, saznaje nezvanično Televizija Vijesti.

Direktorka škole Marija Đonović rekla je Vijestima da je do incidenta došlo u 11.08 sati, u školskom dvorištu, tokom malog odmora.

"Dva lica koja nisu učenici naše škole su napala učenika i nanela mu povrede. Brzom intervencijom profesora sukob je zaustavljen, obaveštena je Hitna pomoć i policija. Sve dalje informacije dobićemo od Odeljenja bezbednosti Bar", rekla je ona.

Povređeni maloletnik je sa medicinskom pratnjom, u vozilu hitne pomoći, krenuo na dalje lečenje u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

To je Vijestima potvrdio direktor barske bolnice, Igor Karišik, i kazao da je on sada stabilno, ali da su procenili da je za njega najbolje da lečenje nastavi u KCCG.

Učenik je nakon incidenta prevezen kolima Hitne pomoći u Opštu bolnicu Bar.

Kako je ranije ispričao, povređeni je stigao u bolnicu sa "ozbiljnim ranama koje su ugrožavajuće po život".

Nastava u Gimnaziji "Niko Rolović" u međuvremenu je nastavljena.

Osnovno državno tužilaštvo u Baru je formiralo predmet.

Preko društvenih mreža upućen je apel za davanje 0- krvi za povređenog maloletnika. Krv se može dati u bolnici u Baru.

(Telegraf.rs)