Dino u poplavi izgubio trudnu ženu, evo kako sad izgledaju on i ćerka: Žive kod tetke, niko im ne otvara vrata

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Ajla Begić (28) je bila u sedmom mesecu trudnoće, stradala je u poplavama u BiH, a iza sebe je ostavila ćerku (5).

Njen suprug Dino sa ćerkicom Dalal sada živi kod njegove tetke.

Treći dan od nesreće niko im nije otvorio vrata.

Kada su počele poplave sa ženom, koja je bila u poodmakloj trudnoći, iz kuće su izašli goli i bosi.

"Malena se spasila, a kako, samo dragi Bog zna. Bila je krvava i teško povređena", rekao je Ajlin suprug Dino.

"A ne znam ni kako sam. Ne znam šta da ti kažem. Moram da budem nekako, sve za moju devojčicu. Glava mi je još u oblacima. Trenutno prolazim kroz život kao da sam u polusnu. Hoću da plačem, ali ne mogu da plačem, teško mi je, ali... takav je život. Sudbina", tužnim glasom priča Dino Begić (30) iz Zlate kod Jablanice, čiju je trudnu suprugu Ajlu (28) u noći sa četvrtka na petak ubila katastrofalna poplava.

Trenutno su kod njegove tetke jer im je kuća potpuno uništena.

- Kuća kao da nije ni postojala. Imali smo lepu dvospratnu kuću. Ali šta nam sve to vredi? Živeli smo dobro, ali nas je zadesila ova teška sudbina. Mala ni ne pominje niti pita za mamu. Svesna je svega. Konsultovao sam se sa nekim lekarima da bih dobio psihološku pomoć. Moja ćerka je veoma vezana za mene i sada posle svega želi da bude sa mnom sve vreme. Stalno mi je u krilu i ne želi da ode. Nadam se da ćemo nekako sve prebroditi. Imam porodicu koja mi pomaže jer smo jednostavno ostali bez svega. Za nekoliko sati. I bez doma i bez najuže porodice – rekao je Dino.

- Kada ih je video, bio je šokiran. Devojčicu je odmah odveo do obližnjih komšija, a zatim je počeo da pomera gepek da izvuče Ajlu. U tom trenutku nisam imao snage da stignem do tog mesta. Bilo mi je jako teško, mislim da nisam mogao da izdržim. Prtljažnik je bio toliko velik da je babo morao da koristi testeru. Užas, užas. Svaki dan Babo ide u kuću koja više nije ta kuća. Šeta okolo, gleda. I tako celu noć. Pre neki dan policija ga je naterala da se skloni jer nije hteo da ode. Dan kasnije je uspeo da pronađe mobilni telefon moje ćerke, koji još uvek radi. Bio je slomljen - rekao je Dino, koji je kao dete ostao bez majke.

- Zato sam bio blizak sa ocem. Nakon majčine smrti, nikada se nije ženio. Nije hteo ni da čuje za to. Previše ju je voleo. On je veliki emotivac. Ovo ga je sada potpuno slomilo. Bili smo veoma bliska porodica. Ne znam šta da vam kažem - dodao je Dino.

Sa velikim bolom sada mora da pripremi sahranu, a želja mu je da to reši što pre kako bi njegova supruga dostojanstveno počivala u miru.