Katastrofalni prizori iz Crne Gore: Podivljala reka odnela mostove i puteve, meštani i turisti zarobljeni

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Milorad Stjepović/RINA

Obilne padavine ogromne probleme napravile su u opštini Šavnik, na severu Crne Gore.

Nabujala reka Komarnica tokom nevremena odnela je dva mosta i potpuno paralisala život u istoimenom selu. Odneti su putevi, potopljene kuće i ribnjaci. Prema rečima meštana, nakon prestanka padavina reka se vratila u korito, ali je vodena stihija skoro sve uništila a sada su pokrenuta i velika klizišta.

"Ovako nešto se ne pamti u našem selu, u gornjem delu Komarnice oko 40 ljudi je praktično zarobljeno, među njima ima i turista jer je ovo turistički centar Šavnika. Gosti ovde dolaze iz svih delova sveta, sada su već počeli da otkazuju rezervacije. Dešavalo se ranije da nadođe reka, ali nikada se nije desila ovakva katastrofa. Kod Dragišnice se skoro čitavo brdo odronilo, ogromno klizište se pokrenulo", rekao je za RINU meštanin Komarnice Milorad Stijepović.

Zbog uništenih mostova i putne infrastrukture selo Komaranica je podeljeno na tri dela, Opština Šavnik ulaže sve napore da pomogne meštanima kako bi se situacija što pre normalizovala, ali potrebna je i pomoć države.

"Najveći problem su prekinuti mostovi, uništena je vodovodna infrastruktura i oštećena elektro-mreža. Nemamo struje i vode, bagerista koji pročišćava put, nam donosi vodu. Ovo je nezapamćeno u našem kraju. Nadamo se samo da će nam država pomoći, Vlada obratiti pažnju na nas, da će neko poslati vojsku", dodaju meštani.

Ogromnu štetu pretrpeli su meštani koji u ovom selu drže ribnjake, s obzirom da je upravo ovo mesto najbogatije vodom na teritoriji čitavog Šavnika.

(Telegraf.rs/Rina)