Bageri otkopavaju žrtve iz zatrpanog sela u Jablanici: Od prizora se ledi krv u žilama

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekipa portala Klix.ba ovog jutra je u selu nadomak Jablanice, tačnije u Donjoj Jablanici, koje je jedno od najpogođenijih katastrofalnim poplavama koje su u noći između četvrtka i petka pogodile delove zemlje.

Razmere katastrofe koje su izazvale poplave u Jablanici i Konjicu su nesagledive, a dan nakon možda i jednog od najtežih dana ikada u ovim mestima i njihovoj okolini, teško je opisati prizore potopljenih sela.

Fotoreporteri portala Klix.ba u obilasku su Donje Jablanice koja izgleda neprepoznatljivo. Ono što su zatekli nalik je na apokalipsu i biće potrebni meseci da se selo očisti od odrona i klizišta i da se sanira celokupna šteta.

Ulaskom u Donju Jablanicu prizore sela u Hercegovini je teško opisati: automobili su isprevrtani, zatrpani ili uništeni; kuće su srušene, neke prepolovljene ili zatrpane blatom i odronom.

Materijalna šteta će se nekako i sanirati, ali ono što je nepovratno su ljudski životi, a u poplavama u BiH je najmanje 16 osoba smrtno stradalo. Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite trenutno traže osobe koje se vode kao nestale, a u toku noći, kako je za Klix.ba potvrđeno, nije bilo novih žrtava.

(Telegraf.rs/Klix.ba)