U delovima Slovenije već je palo 35 centimetara snega: Danas se očekuju nove padavine i orkanski vetar

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: RINA/Saša Jovović

Vremenske neprilike pogodile su Sloveniju, gde u primorskoj oblasti duva snažna bura uz obilne padavine dok u planinskom delu zemlje na visinama većim od 1.200 metara pada sneg.

Agencije za zaštitu životne sredine Republike Slovenije izdala je upozorenje da će se padavine nastaviti i danas, kao i u noći između petka i subote, prenele su "Slovenske novice".

Meteorolog Blaž Šter je na društvenoj mreži Iks, bivšem Tviteru, otkrio da oluja stvara velike probleme u primorskoj, dok su planine prekrivene jakim snežnim padavinama.

"Palo je 35 centimetara snega na Kredarici. Na mnogim mestima u Centralnim Alpama pada sneg. Na Vršiču je palo 10 centimetara belog pokrivača", napisao je on.

Informativni centar za saobraćaj takođe upozorava na snežne uslove na putevima. Prognozirana tempetatura za danas je od dva do 13 stepeni Celzijusa.

U noći između petka i subote očekuje se pojačani vetar u primorskoj oblasti sa brzinom od preko 120 kilometara na sat, naročito u Vipavskoj dolini. U većini Slovenije, do petka ujutro će biti više padavina. Najviše kiše će pasti u zapadnoj, južnoj i centralnoj Sloveniji.

(Telegraf.rs)