U kamionu sa srpskim tablicama hrvatski carinici otkrili 945 boksova cigareta: Bogat plen na Tovarniku

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Carina

Na graničnom prelazu Tovarnik carinski službenici izdvojili su zbog kontrole teretno vozilo srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Srbije i u njemu pronašli 945 boksova cigareta.

U vozilu je legalno prevožen tekstil i oprema za tekstilnu industriju od pošiljaoca iz Srbije za primaoca u Francuskoj, navodi portal Index.

Detaljnim pregledom vozila i robe utvrđeno je da se u tovarnom prostoru između deklarisane robe nalaze 23 kartonske kutije pune cigareta.

Pregledom sadržaja pronađenih kartonskih kutija utvrđeno je da se u njima nalazi ukupno 189.000 komada (945 boksova) raznih vrsta cigareta s markicama Republike Srbije, a za koje vozač ne poseduje dokumentaciju o poreklu, objavila je Carinska uprava Hrvatske.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela Izbegavanje carinskog nadzora iz člana 257. Kaznenog zakona Hrvatske, protiv vozača je nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu u Vukovaru podnesena kaznena prijava.

Zbog pokušaja nezakonitog unosa cigareta pronađene cigarete su oduzete, a kao sredstvo počinjenja kaznenog dela oduzeto je vučno i priključno vozilo i roba korišteni za krijumčarenje duvanskih proizvoda, saopštila je carina.

(Telegraf.rs/Tanjug)