Pobedniku nagradne igre Poreske uprave supruga radi u Poreskoj: A već su i osvojili gomilu nagrada

A. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Telegraf, Shutterstock

Mnogo je kontroverzi oko nagradne igre Poreske uprave u Hrvatskoj "Bez računa se ne računa" u kojoj su se pobednici birali prema broju skeniranih računa.

Poreska je pre dva dana saopštila da oduzima pobedu Andreju Stevenu Horvatu iz Zagreba, koji je sakupio 2.858 računa u 24 dana, odnosno 119 računa po danu, prenele su "Nezavisne novine".

Ustanovili su kako se naknadno ispostavilo da je sakupljao bodove "protivno pravilima". To znači da je drugoplasirani postao prvoplasirani. A to bi moglo značiti novi skandal.

Naime, novi prvoplasirani je Zvonko Moslavac, suprug Svjetlane Moslavac, koja je zaposlena u virovitičkoj ispostavi Poreske uprave kao sekretarica. Hrvatski mediji navode da je Moslavac "serijski dobitnik nagradnih igara”.

Od većih nagrada, on je 2007. u Palominoj nagradnoj igri osvojio automobil "Peugeot 107". Moslavac je šest godina posle osvojio u Kikinoj nagradnoj igri i "Ford Fiestu".

"Za ovu nagradu je najzaslužnija supruga, a moje ime se slučajno našlo na kuponu", rekao je Zvonko Moslavac, za Virovitica.net nakon što je preuzeo automobil "Peugeot 107".

Ovaj Virovitičanin je osvojio i "HiPP" poklon za dete, poklon paket "Kotanyija", loptu "Spara", "Oreo" set za pečenje, ranac "Jamnice", peškir za plažu "Coca Cola", "Somersby" poklon paket, "Hoverboard Pringlesa", plišanu igračku "Štrumpfovi Leda" itd.

Nagrade osvajaju i članovi njegove porodice

Svjetlana Moslavac, takođe, često dobija na nagradnim igrama. Izdvojimo Samsung "Galaxy A53" koji joj je poklonila "Jamnica", fritezu na vruć vazduh "Kotanyija", poklon bon "Dr. Oetker", poklon karticu "Ožujskog", slušalice Samsung "Galaxy" u nagradnoj igri "Always"...

A nagrade su osvajale i dve kćerke ovog bračnog para. Nagradnu igru "Bez računa se ne računa" prate brojni problemi od samog početka zbog kojih su menjana i pravila tokom prvog kola.

Prve sumnje su krenule nakon što Poreska uprava prilikom objave dobitnika prvog kola nije objavila i broj računa. To su učinili tek nakon velikog interesa javnosti. Ljudi su se posebno zbunili kad se ispostavilo da je pobednik skupio navedenih 119 računa po danu.

"Ja sam pročitao pravila nagradne igre i vrlo sam jednostavno shvatio - to je priča gde treba pametno raditi. Vrlo sam jednostavno skupio račune jer sam ih prikupio direktno od konobara. Ko ima najviše računa dnevno? Pa konobari. Moja prednost je ta što ja radim neke poslove vezane za konobare pa imam baze konobara zbog drugih projekata i onda sam poslao poziv u "WhatsApp" grupu i rekao im da mogu tamo da proslede svoje račune i da ih razmenjujemo", kazao je Horvat, kome je oduzeta prva nagrada.

Osim što mu je oduzeta nagrada, Poreska je najavila i da će u saradnji s Državnim tužilaštvom Republike Hrvatske razmotriti mogućnost pokretanja postupaka protiv učesnika, koji su različitim manipulacijama pokušali dobiti nagradu.

(Telegraf.rs)