U Sarajevu ponovo napadnuta kolona pod pratnjom ministra bezbednosti Nenada Nešića

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: DNS

U Sarajevu je danas ponovo napadnuta kolona pod pratnjom ministra bezbednosti u Savetu ministara Nenada Nešića.

Nešić je rekao da raspolaže nezvaničnim informacijama da je kolonu napao bivši ili suspendovani federalni policajac, koji je poznat kao nasilna osoba koja koristi opijate.

On je opisao da je napadač bio veoma nasilan.

"Krenuo je prema vozilu u kojem sam se nalazio, mašući rukama, a potom se okrenuo prema vozilu u kojem se nalazilo obezbeđenje. Napao ih je verbalno, a zatim je pokušao da se fizički obračuna sa pripadnicima obezbeđenja", naveo je Nešić.

On je rekao da su na mesto događaja stigli pripadnici Interventne jedinice Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nešić je ponovio da raspolaže nezvaničnim informacijama da se radi o nasilnoj osobi, koja koristi opijate, te poručio da je, ukoliko je to tačno, zabrinjavajuće da takva lica rade u policiji.

"Kakvi nam to ljudi rade u policiji", upitao je Nešić i konstatovao da je očigledno da nekome smeta što govori istinu i ne ćuti o srpskim žrtvama i onome što se dešavalo od 1992. do 1995. godine.

Nešić je poručio da ga niko i ništa ne može ućutkati, te da će i dalje nastaviti da iznosi istinu.

"Nećete me uplašiti! Istinu, niko i nikada ne može pobediti i nikakva pretnja je ne može zastrašiti!", poručio je Nešić, prenela je Srna.

(Telegraf.rs/Tanjug)