Katarinu i Stjepana ubila Albanka u BMW-u, njihov brat neutešan: Otkud odjednom novi svedok?

A. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Za utorak je na dubrovačkom sudu zakazano drugo ročište na suđenju Klevisi Imeri optuženoj da je izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli sestra i brat Katarina (19) i Stjepan (21) Đerek.

Pre početka ročišta, brat poginulih Viktor Đerek objavio je na Instagram stranici "Pravda za Stipu i Katu" sledeći tekst.

‘Trebalo mi je malo vremena da bacim refleksiju na stvari koje su se dogodile na prvom ročištu, počevši od nove pojave svedoka koji bi na sutrašnjem ročištu trebao biti saslušan, te doveden, prema navodima advokata okrivljene, “o svom trošku”. Postavljam sebi niz pitanja…

Otkud se sada odjednom pojavio svedok Jonuz Alija, koji se nalazio na suvozačevom mestu u Mercedesu ispred Klevisinog BMW-a, a kojeg je ona pratila u radnji preticanja bez da se uverila može li istu radnju obaviti na siguran način, bez da sebe ili ikog drugog dovede u opasnost? Zašto se ta osoba nije spominjala sve do sada? Od samog početka tragedije znali smo za svedočanstvo sada, nažalost, poginulog pomorca Marka Topića, koji je jasno opisao tok nesreće.

Sada se pojavljuju nova pitanja vezana uz okolnosti nabavke vozila BMW koje je prouzrokovalo nesreću. Prema informacijama iz lizing firme, vozilo je bilo pozajmljeno gospodinu s namerom testiranja pre kupovine, ali nikada nije data dozvola da ga koristi treća osoba. Nakon početnog dogovora, lizing firma više nije mogla stupiti u kontakt s osobom kojoj je vozilo dato, a postoje i problemi s neispunjenim finansijskim obavezama. Lizing firma takođe navodi sumnje o falsifikovanju dokumenata i nezakonitom odjavljivanju vozila iz registra. Sve to otvara dodatna pitanja o okolnostima pod kojima je vozilo bilo u saobraćaju i o odgovornosti onih koji su u tome učestvovali.

Mnogo je nejasnoća, ali verujem da ćemo, korak po korak, doći do istine koju dugujemo Kati i Stipi‘, napisao je Viktor Đerek.

Foto: Društvene mreže

Podsetimo, do tragedije je došlo u aprilu ove godine. Albanka Klevisa Imeri (29) je te večeri oko 20 sati vozila svoj terenac na ulici D-8 kod mesta Slano. U suprotnom smeru, brat i sestra Katarina (19) i Stjepan (21) Đerek vozili su kući u Gradac.

Stjepan je, kao i puno puta do tad, otišao po svoju mlađu sestru koja je bila maturantkinja u dubrovačkoj srednjoj školi.

Vozio je po propisima, dok je Imeri svoj terenac BMW XM slovačkih registarskih tablica vozila prebrzo.

Dovoljno brzo da, kad je uletela u makaze jer je nepropisno preticala vozilo ispred sebe i frontalno se zabila u Stjepanov VW Golf, brat i sestra poginu na mestu.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)