Brčanka pomogla drugarici da otme poznanika: Izvukli ga iz stana, pretukli palicama i strpali u gepek

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv M.S. koja se tereti da je po prethodnom dogovoru pomogla I.R. da otmu poznanika D.M.

Kako se navodi u saopštenju, sve se dogodilo u noći između 3. i 4. aprila oko ponoći u naselju Ilićka kod Brčkog, javlja Srpska Info.

"Nakon prethodnog dogovora sa I.R. da joj pomogne i stvori uslove za protivpravno oduzimanje slobode njoj dobro poznatog D.M. došla je do njegovog stana koji se nalazi u navedenom naselju, te svesna da će njeno dalje smišljeno i lažno postupanje prema njemu, pomoći I.R. u realizaciji krivičnog dela, što je i htela, oštećenom D.M. lažno saopštila da je uhapšen njen suprug, te ga zamolila da izađe iz stana i pomogne joj da mu odnese nešto od stvari, znajući da će njegovim izlaskom iz stana omogućiti osobama, koje su u blizini njene zgrade sa I.R. spremni čekali, da nesmetano dođu do njega i da nad njim učine krivično delo", navodi se u optužnici.

D.M. je to odmah drugarski i prihvatio, izašao iz stana i sa njom krenuo prema njenoj zgradi, do mesta na kojem je znala da ga već namenski čekaju u "audiju" I.R. i osobe koje su tom prilikom došle sa njom, i to: S.T, A.B. i I.R, koje su po njegovom nailasku izašle iz vozila sa kapuljačama na glavi, da bi ostale neprepoznatljive.

"Potom su ga, po I.R. uputama, bejzbol palicama, rukama i nogama, počeli udarati po telu, čemu je i M.S. prisustvovala, sve do momenta kada ga nakon zadavanja udaraca stavljaju u gepek automobila i odvoze prema Begovači, gde će ga nastaviti udarati i pretiti mu, čime je pomogla ovim osobama u izvršenju krivičnog dela protivpravnog oduzimanja slobode D.M", piše u optužnici Tužilaštva distrikta Brčko.

(Telegraf.rs)