Srbin i Hrvat ukrali sve stvari iz lokala u Istri, jer nisu dobili plate: Gazda zanemeo pred golim zidovima

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Ceo kuhinjski inventar otuđio je dvojac iz Hrvatske i Srbije od 17. do 19. septembra iz ugostiteljskog objekta na području Brtonigle, izvestila je istarska policija.

Uzeli su rashladne vitrine, mašinu, peć za picu, roštilj, ledomat, pult za serviranje, razne kuhinjske aparate, kao i stolice, stolove i klupe. Takođe otuđili su i sef, padobran i druge predmete čime su 55-godišnjem slovenskom državljaninu pričinili štetu veću od 100.000 evra.

Reč je o 67-godišnjem Zagrepčaninu i 39-godišnjim državljaninu Srbije kojima je umaška policija utvrdila sumnju da su počinili krivično delo krađe. Dvojac je uhapšen u petak, a sumnjiče se da su od 17. do 19. septembra iz ugostiteljskog objekta na području Brtonigle otuđili sav kuhinjski inventar.

Radi se o bivšim radnicima

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 67-godišnjak je u subotu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a protiv državljanina Srbije podnosi se krivična prijava u redovnom postupku.

Nezvanično se saznaje da je reč o bivšim radnicima tog ugostiteljskog objekta kojima vlasnik nije isplatio platu, pa su ga pokrali.

Taj se slučaj povezuje s onim od pre 12 dana kada je umaška policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim slovenačkim državljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio krivično delo neisplate plate i povrede prava iz socijalnog osiguranja.

Sumnjiči se da od 1. jula do 15. septembra nije isplatio plate ni podmirio doprinose iz penzijskog i zdravstvenog osiguranja, čime je oštetio tri radnice od 21, 22 i 34 godine za više hiljada evra. Protiv slovenačkog državljanina je nadležnom državnom tužilaštvu podneta kriviča prijava u redovnom postupku.

(Telegraf.rs/Index.hr)