Ubijeni škaljarac nije ni u dvorište izlazio: Evo kako je snajperista uspeo da ga nacilja i likvidira

E. H.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Vasko Lješković (37), Cetinjanin blizak škaljarskom klanu, koji je likvidiran juče oko 15.20 sati, znao je da mu preti opasnost po život, zbog čega je mesecima sprovodio posebne mere bezbednosti, čak i kada je bio u svom dvorištu.

Gotovo da uopšte nije izlazio iz porodičnog doma na Cetinju, a vrlo retko je boravio i u svom dvorištu, prenose crnogorski mediji. Bio je svestan da mu preti opasnost od napada snajperiste, pa je svoj posed ogradio visokim betonskim zidom.

Da se veoma retko pojavljuje ispred svoje kuće, očigledno je vrlo dobro znao i snajperista i dugo ga je vrebao sa obližnjeg brda, a kada se Lješković konačno pojavio na terasi ispalio je hitac. Precizni metak, ispaljen sa 500 metara, pogodio ga je direktno u srce.

- Lješković je poslednjih meseci strahovao za svoj život i plašio se da će biti meta suparnika iz "kavačkog klana". Znao je da mu vreba opasnost i vrlo retko je prelazio prag porodičnog doma. Izbegavao je i dvorište, jer je sumnjao da može biti meta snajpera jer je iznad kuće brdo - navode crnogorski mediji.

Lješković je, kako navode podgorički mediji, bio blizak jednom od vođa "škaljarskog klana" Vladanu Radomanu. Upravo za ovog “škaljarca” se tvrdi da je preuzeo rukovođenje klanom posle ubistva Jovana Vukotića, septembra 2022. u Istanbulu.

A ubistvom Radomanovog brata Gorana, u Beogradu 2015. godine, navodno je I počeo decenjski rat "škaljarskog" i "kavačkog klana", u kom je ubijeno na desetine ljudi u Crnoj Gori, Srbiji i regionu.

Lješković će biti sutra sahranjen na Novom groblju na Cetinju.

(Telegraf.rs)