Ovo je škaljarac ubijen u dvorištu kuće na Cetinju: Egzekutor iz snajpera ispalio samo 1 metak u Lješkovića

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Vasko Lješković, visokopozicionirani član škaljarskog klana, ubijen je juče na Cetinju - hicem iz snajpera pogođen je u srce, dok se nalazio u dvorištu svoje kuće.

Egzekutor je, prema pretpostavkama policije, ispalio samo jedan metak u Lješkovića, nakon čega je pobegao.

Sagovornici “Vijesti” iz bezbednosnog sektora kazali su da veruju da iza likvidacije stoji zločinački kavački klan.

“Vijestima” su iz vrha Uprave policije nezvanično kazali da je na Lješkovića pucano sa brda udaljenog oko 500 metara.

Na tom mestu juče posle podne inspektori su pokušavali da pronađu i izuzmu tragove krivičnog dela, koji bi ih eventualno odveli do egzekutora. Istovremeno, ispred kuće Lješkovića isto su činili policijski inspektori, krim-tehničari, forenzičari i dežurna tužiteljka.

Iz Uprave policije zvanično su se oglasili saopštenjem da je cetinjskom Odeljenju bezbednosti oko 15 i 25 časova prijavljeno da se u dvorištu kuće, koja je ograđena visokim betonskim zidom, nalazi lice za koje se sumnja da je u besvesnom stanju.

“Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta i utvrdili da je reč o V. Lj. u odnosu na kojeg je upotrebljeno vatreno oružje i on je ovom prilikom smrtno stradao. Sumnja se da je neposredni izvršilac ovoga dela sa veće udaljenosti osmatrao oštećenog i lišio ga života”, kazali su iz UP.

Tvrde da njihovi službenici preduzimaju intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici u cilju rasvetljavanja tog događaja.

Ubistvo Lješkovića, bliskog jednom od vođa cetinjske ćelije škaljarskog klana Vladanu Radomanu, nastavak je deceniju dugog sukoba između tog i kavačkog klana, koji je odneo brojne živote u Crnoj Gori i regionu.

Krvavi sukob počeo je krajem 2014. godine zbog nestanka 200 kilograma kokaina iz stana u Valensiji, što je dovelo do razdvajanja nekada jedinstvenog kriminalnog klana na dva zaraćena tabora, čiji članovi se od tada gledaju preko nišana.

(Telegraf.rs/Vijesti)