Stigla nagla promena vremena: Jaka kiša u Zagrebu, na ulicama potop, temperatura pada za 10 stepeni

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ilustracija: Pixabay

Snažno nevreme noćas je pogodilo Zagreb i okolinu i donelo haos na ulicama.

Kiša je u istočnom delu grada počela da pada oko 5.50 sati, a siloviti pljusak je za minut doneo ogromne količine vode na ulice. Retki automobili uz poteškoće su se kretali zagrebačkim ulicama. Obilnim padavinama prethodio je kratki, ali siloviti nalet vetra.

Slično je i u severnim i središnjim delovima Hrvatske, jaka kiša praćena grmljavinom zabležena je i u Krapini, Varaždinu, Čakovcu i Karlovcu.

Grmljavine i obilnije padavine biće već ujutro i u drugim delovima Hrvatske. Duvaće većinom umeren severni vetar te će danju osvežiti, uz pad temperature vazduha i za oko 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj povremeno kiša, pa i u obliku pljuskova, lokalno praćenih grmljavinom, pri čemu će glavnina padavina biti u istočnijim i južnim područjima, ponegde i u znatnim količinama.

Na zapadu bi mestimično moglo biti i kraćih sunčanih razdoblja. Uz slab do umeren severoistočni vetar biće osetno svežije nego prošla dva dana, s temperaturom vazduha uglavnom između 15 i 20 °C, prognozirao je juče HRT-ov meteorolog dipl. ing. Tomislav Kozarić.

Cela Hrvatska, osim riječke regije i Velebitskog kanala, nalazi se pod žutim meteoalarmom koji upozorava na potencijalno opasno vreme, i to zbog kiše, grmljavinskog nevremena i olujnih udara bure. Za riječku regiju i Velebitski kanal je na snazi stepen više upozorenja, odnosno pod narandžastim meteoalarmom, što označava opasne vremenske uslove. Alarm je na snazi zbog jakih udara bure.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)