Na lokalnim izborima u Novom Sarajevu jedan od kandidata je i Meša Selimović

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini mnogo je kandidata sa zanimljivim fotografijama ili sloganima, a među njima je i jedan koji ima isto ime i prezime kao i veliki književnik - Meša Selimović.

Meša Selimović iz Novog Sarajeva nije književnik, već ekonomista, prenosi portal "Klix.ba".

"Otac je bio veliki ljubitelj dela Meše Selimovića. Kada je dobio priliku da izabere moje ime, odlučio je: 'Neka bude Meša, neka ga brzo upamte i dugo pamte po dobru'. Tu rečenicu u svojim mislima nosim sa sobom svaki dan", kaže ekonomista Meša Selimović.

Meša Selimović navodi da želi da se bavi lokalnom politikom u Novom Sarajevu.

"Politika ne sme biti sredstvo za lične interese. Ono što je najvažnije jeste da probudimo nadu kod ljudi, da kroz pozitivnu kampanju i rad na terenu pokažemo kako politika može biti u službi građana. Moj plan rada obuhvata povećanje transparentnosti u radu Opšinskog veća, podršku projektima za unapređenje infrastrukture, kao i rešavanje problema koji najviše pogađaju roditelje, decu i mlade", kaže Selimović.

Jedan od ključnih projekata na koji se on fokusira jeste poboljšanje uslova za obrazovanje i sigurnost dece u Novom Sarajevu, kroz modernizaciju školskih objekata i igrališta, ali i povećanje budžetskih izdvajanja za socijalnu podršku porodicama.

Lokalni izbori u BiH održaće se šestog oktobra.

(Telegraf.rs)