Sahranjen mladić kojeg je brat živog zapalio: Majka ranije sahranila muža i drugu dvojicu sinova

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Facebook

Na mesnom groblju u Lukavici Rijeci u opštini Doboj Istok, juče je sahranjen Rusmir Aljić (30), koji je preminuo nakon što ga je, kako se sumnja, pre 15 dana polio benzinom i zapalio rođeni brat Ragib.

Rusmira, oca malog deteta, ispratio veliki broj ljudi, preneo je portal "pressmediabih". U ponedeljak, 24. septembra, Rusmir (levo na slici) podlegao je povredana na UKC u Tuzli, pa je po nalogu tužilaštva naređena obdukcija.

Slučaj je potresao ceo kraj, jer su retki slučajevi da brat na brata digne ruku. Ragib Aljić se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Do svađe između braće je navodno došlo zbog podele imovine.

Porodicu Aljić su ranije pogodile još tri tragične smrti. Pre ove tragedije, majka Razija sahranila je supruga i dvojicu sinova stradalih od mine.

Od zaostalih mina, sakupljajući drva za preživljavanje, 1998. godine poginuo joj je prvi sin Nedžad, dve godine kasnije na isti način život gubi suprug Salih, a 2011. godine u šumi Biljevima od mine gine i drugi sin Jusuf.

(Telegraf.rs)