Poljoprivrednik obrađivao zemlju, pa uspaničen zvao policiju: "Molim vas, projektil mi je zapeo za plug..."

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Da će prilikom odlaska u polje juče u popodnevnim satima ostati užasnut situacijom u kojoj se našao, 33-godišnji slavonski poljoprivrednik nije mogao ni da sanja.

Iz PU osječko baranjske kažu da je 33-godišnjak, dok je obrađivao zemlju između Draža i Batine oko 16 sati, pronašao artiljerijski projektil od 125 milimetara.

Kako? Tako što mu se projektil zakačio za plug, pa je muškarac odmah pozvao policiju koja je na mesto pronalaska poslala posebnog pripadnika koji je odmah na mestu projektil i uništio.

Hrvatska policija ujedno podseća građane i ovom prilikom da akcija "Manje oružja, manje tragedija" još traje.

"Pozivamo građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske stanice kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O nameri predaje obavestite nas na broj 192 ili lično u najbližoj policijskoj stanic. Poslaćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", napominju iz policije dodajući da je "dobrovoljna predaja oružja vremenski neograničena, a o svemu se dodatno može informisati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92".

(Telegraf.rs)