Meštani skupljaju novac za sahranu Jasminke, koju je ubio sin: "Slučajno sam, samo je opalilo"

I. N.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Shutterstock

Meštani Piškorovca kod Male Subotice, skupljaju novac za sahranu Jasminke L. (50) koju je, kako se veruje, ubio njen sin D. L. (20).

On je danas dovoden na ispitivanje u tužilaštvo u Varaždinu, koje ga tereti za teško ubistvo i za nedozvoljeno držanje oružja.

Prema nezvaničnim saznanjima Jutarnjeg, D. L. se branio ćutanjem tokom kriminalističkog istraživanja, ali je u jednom trenutku otkrio da je automatsku pušku navodno nabavio u Zagrebu i da majku nije hteo da ubije nego da je puška slučajno opalila dok je majka sedela u fotelji i gledala televiziju.

U blizini horora nalazio se i njegov otac koji međutim sam čin pucnjave navodno nije video. Za koji iznos i od koga je oružje kupio nije poznato, kao ni šta je planirao s njim. Da je pasionirani ljubitelj zabranjenog naoružanja svedoči i velika tetovaža obojene automatske puške na ruci kao i fotografije pušaka koje je pre par godina D. L. objavio na društvenim mrežama.

Inače, 20-godišnjak se do sada nije pojavljivao u krivičnim evidencijama kao počinilac krivičnih dela s elementima nasilja, nego tek od ranije ima jedan upisan imovinski delikt. U maloj trošnoj kućici u Piškorovcu živeo je skromno s porodicom na rubu socijalne egzistencije, tako da se pretpostavlja da je ubojito oružje nabavio za siću.

Zbog tragedije koja je snašla sedmočlanu porodicu, meštani Piškorovca su se ujedinili i skupljaju novac za sahranu.

U razgovoru s kumom ubijene žene saznalo se da su komšije čule jedan pucanj nakon kojeg se selom prolomio krik i zapomaganje u pomoć.

"Svi smo u šoku. S Jaminkom sam kumski povezana i ne mogu da verujem da se to dogodilo. Nakon što ju je sin slučajno ranio iz te vražje puške, mislim da se zvala istog trena Hitna pomoć ali da je nisu čekali nego su Jasminku ukrcali u komšijin auto i krenuli put čakovečke bolnice. Bila je prepuna krvi i u nesvesti. Najednom nam je, kad su stigli do Štefanca, dojavljeno da je umrla, da više ne diše. A policija je odvela D. L. i bili su u selu do kasno u noć", rekla je za Jutarnji meštanka Piškorovca, kuma pokojne žene. Za osumnjičenog kaže da je "dečko dobar k‘o hleb, radan, ali i da je bio jako vezan za majku".

"Ta nezgoda se dogodila u kući. I nije namerno pucao u mamu. Zezao se s puškom, nije znao da je metak unutra, a da opravda što je uopšte drži, valjda je rekao da će je malo naglancati. I najednom ‘bum‘. Užas. Dominik je majku obožavao. Jedini se još nije oženio i majci je pomagao oko najmlađe sestre koja odlazi na dijalize i bolesna je", rekla je kuma pokojne.

Telo ubijene Jasminke prebačeno je na obdukciju.

Iz međimurske policije su juče saopštili da je 20-godišnjak iz automatske puške, koju je ilegalno posedovao, ispalio hitac u 50-godišnjakinju koja je preminula od povreda, a s mesta događaja, tokom uviđaja i pretresa, pušku su izuzeli.

Uz krivičnu prijavu su ga predali pritvorskom nadzorniku PU međimurske gde je prenoćio, a danas je na redu varaždinsko tužilaštvo koje će ga ispitati i, s obzirom na težinu dela, uprkos tome što je reč o mlađem punoletniku, za njega zatražiti istražni zatvor.

Hoće li eventualno do kraja istrage doći do prekvalifikacije dela u ubistvo iz nehata, zavisi od tužilaštva.

(Telegraf.rs)