Policija se oglasila o incidentu u Hrvatskoj, čovek vređao novinare i vikao: "Srbi! Jedva ste dočekali!"

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija: Prijavljen 53-godišnjak zbog vredjanja novinara u Otoki

Printskrin: Policijska uprava zagrebačka

Muškarac koji je tokom pretresa i privođenja gradonačelnika Otoka Josipa Šarića vređao novinare danas je optužen za kršenje javnog reda i mira.

Incident se dogodio juče, a policija je saopštila da dok su mediji izveštavali o njihovom postupanju, jedan 53-godišnjak je, kako navode, na "naročito drzak i nepristojan način vikom i vređanjem remetio javni red i mir".

Policijski službenici su ga zbog toga udalji sa lica mesta i protiv njega započeli kriminalističko istraživanje.

"Utvrđeno je da je 53-godišnjak pod uticajem alkohola počinio prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te protiv njega sledi optužni predlog nadležnom sudu", saopšteno je iz PU vukovarsko-sremske.

Podsetimo, kako je ranije izvestio Dnevnik, novinare koji su pratili kako policija iznosi dokazne materijale iz Gradske uprave, blizu koje je i Šarićeva kuća, verbalno su napali.

"Dobacivali su nam neke ružne stvari, govorili – jedva ste dočekali, pitali su nas – hoćeš i nas snimati? Jedan nam je prišao i počeo vikati – Srbi! Srpski mediji! Snimatelja Nove TV su verbalno napali. Interventni policajci su ih upozorili nekoliko puta i rekli im da se udalje, a nakon što je jedan od njih počeo nešto da mrmlja, jedan policajac je stao pred njega i izričito mu rekao da se udalji", rekao je jedan od novinara.

(Telegraf.rs/Tanjug)