Dojava o bombi na aerodromu u Sarajevu, u toku detaljan pregled

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Sarajevo International Airport

Sarajevskom aerodromu danas popodne je stigla dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi.

Dojava je poslata putem imejla, u kome se navodi da su na aerodromu postavljene eksplozivne naprave, preneo je portal "Avaz".

"Putem imejl adrese JP Međunarodnog aerodroma Sarajevo, primljena je anonimna dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na prostoru aerodroma. Odmah po prijemu informacije, aktiviran je plan delovanja u kriznim situacijama. Sve nadležne službe na terenu postupaju u skladu sa svojim zaduženjima, a sprovode se sve potrebne mere predviđene važećim sigurnosnim protokolima", saopšteno je s aerodroma.

Međunarodni aerodrom Sarajevo je naveo da blisko sarađuje s nadležnim sigurnosnim agencijama i poduzima sve potrebne mere kako bi osigurao sigurnost svih prisutnih na aerodromu.

"Molimo građane za razumevanje i strpljenje dok se sprovode predviđene procedure".

Poslati imejl prenosimo u celosti:

"Mi smo bosanki muslimani. Uz dopuštenje uzvišenog Allaha vaša smrt će biti duga i bolna. Sećamo se šta se dešavalo tokom bosanskog rata. nismo zaboravili tugu koju ste uneli u dom svake porodice. Većina je mislila da su izbeglui odgovornost, ali ne danas. Danas ćeš umreti.  Vođeni smo osvetom svima vama za smrt naše braće. More će se proliti krvi. Ne možete pobeći od smrti".

(Telegraf.rs)