Državljanin Turske krijumčario 23 migranta: Hapšenje u Gradiški

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Pripadnici Granične policije BiH iz Gradiške juče su uhapsili državljanina Turske nakon što je pokušao da prokrijumčari 23 migranta.

Iz Granične policije BiH su saopštili da su njihovi pripadnici iz Gradiške juče uhapsili državljanina Turske nakon što je sprečen u krijumčarenju 23 osobe afroazijskog porekla, prenele su "Nezavisne novine".

"Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom vozila mercedes u graničnom pojasu na području Gradiške. Strani državljani nisu posedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Sirije (21) i Egipta (2)", naveli su iz policije i dodali:

"O navedenom događaju je obavešten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijem su nalogu privremeno oduzeti dokazni materijali, dok će osumnjičeni državljanin Turske, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu krijumčarenje osoba, biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH".

Dodaje se da su uz navedeno, pripadnici ove jedinice 20. septembra sprečili krijumčarenje deset državljana Sirije, takođe, u graničnom pojasu na području Gradiške.

"U vezu s ovim krijumčarenjem se dovodi državljanin BiH koji je migrante krijumčario u mercedesu. Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, protiv osumnjičenog vozača biće dostavljen izveštaj o počinjenom krivičnom delu krijumčarenje osoba. O ovim događajima obavešteni su i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad migrantima", istakli su iz Granične policije BiH.

(Telegraf.rs)