Tata Dragutin i sin Tomislav poginuli u Italiji: "Bili su to baš dobri ljudi, samo plačem..."

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Profimedia

Dragutin V. (65) i njegov sin Tomislav (40) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 5 sati na auto-putu u Italiji.

Otac i sin su poginuli kada su se svojim automobilom "audi A4" zakucali u kamion. Za živote su im se borili dva tima hitne pomoći, ali nije im bilo spasa.

Dragutinova supruga i majka Tomislava od šoka ne može doći sebi.

Komšije porodice iz Križevaca pričaju za 24sata da je žena sad u teškom psihičkom stanju i da brinu za nju.

Za sada nije otkriveno ko je bio za volanom porodičnog "audija". I Dragutin i Tomislav su bili profesionalni vozači. Tomislav je, pričaju komšije, nastavio da vodi porodičnu firmu za prevoz nakon što se otac penzionisao pre dve godine.

"Znamo samo da su otišli po neke delove za kamion kad su stradali. Ne znamo detalje, nisu ni porodici još ništa javili. Pretpostavljamo da će oni sad morati za Italiju. Pretužni smo", kažu susedi.

Neki nisu mogli ništa ni govoriti već su im samo suze krenule na oči. Stradali su im dobri susedi i sad im je teško izraziti saučešće bez da se sami ne raspadnu.

Ono što je do sada poznato jeste da su se otac i sin vozili na delu auto-puta između San Đorđo di Nogaro i Latisana u smeru Venecije. Nešto pre 5.30 sati, u blizini opštine Porpeto udarili su kamion kojim je upravljao Slovenac (34). Odmah je pozvana Hitna pomoć koja je stigla kombijem i helikopterom. Vatrogasci su ih izvlačili, ali je lekar na kraju mogao samo da proglasi smrt.

Prema prvoj rekonstrukciji, oba vozila su se kretala u istom smeru trakom 2, odnosno središnjom preticajnom trakom. I dalje istražuju iz kog su razloga udarili u kamion.

(Telegraf.rs)