Dok je Zijad otišao do doktora, žena mu pobegla: "Ostavila me sa dva kredita, jedan sam podigao za nju"

A. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-ilustracija: Shutterstock

Zijad Kovač, sto postotni invalid bez obe noge iz Kaknja, javno je podelio svoju potresnu životnu priču u nadi da će osvijetliti izazove s kojima se suočava. Nakon 11 godina braka, njegova supruga ga je napustila, ostavivši ga u još težoj životnoj situaciji.

Pre nekoliko dana, Zijad je otišao u grad da poseti doktora, verujući da je supruga ostala kod kuće ili negde u selu. Međutim, ubrzo je saznao da je njegova žena, posudivši 100 maraka od njegove majke, otišla bez reči i bez ikakvog objašnjenja.

- Već mi je ranije odlazila, ali ovoga puta ostavila me s dva kredita - kazao je Zijad, pojasnivši da je jedan kredit podigao za nju, dok je drugi iskoristio za kupovinu čarapa za svoje proteze.

Iako se godinama suočava s teškim životnim okolnostima, sada je, kaže, i potpuno bespomoćan.

Zijad živi u udaljenom selu bez osnovnih usluga poput trgovine ili ambulante, preživljava zahvaljujući malom stadu od desetak ovaca i nešto više kokošaka. Njegova mesečna invalidnina iznosi oko 700 maraka, ali većina tog novca odlazi na otplatu kredita.

- Nije uvek čovek kriv, ponekad to bude i žena - dodaje Zijad, ističući da je njegova priča samo jedan primer kroz koji želi skrenuti pažnju javnosti na izazove s kojima se suočavaju ljudi poput njega.

Iako je ostao sam, Zijad se ne predaje.

(Telegraf.rs/Sandžakdanas)