Pao akter filma Iza brave: Kod Zagreba uhapšen Vladan Sretenović, priveden po srpskoj poternici!

E. H.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto-montaža: Youtube/Iza Brave, Policijska uprava zagrebačka

Vladan Sretenović (48), koji je u Srbiji odležao 15 godina zatvora zbog ubistva 1998. godine, uhapšen je tokom vikenda u Sesvetama, kraj Zagreba. On je priveden po Interpolovoj poternici Srbije, koja ga sada traži zbog prebijanja iz 2016. godine.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u prepodnevnim satima uhapsili su 48-godišnjeg srpskog državljanina i još trojicu stranih državljana u kući na području Sesveta, u blizini Zagreba. Kako prenosi Večernji list, nezvanično se saznaje da je reč o Vladanu Sretenoviću  (48), koji je u Srbiji izdržao kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva 1998. godine.

Srbin je uhapšen na osnovu Interpolove poternice, koja ga sada traži zbog fizičkog obračuna iz 2016. godine.

Printskrin: Policijska uprava zagrebačka

Prema informacijama iz Policijske uprave zagrebačke, na osnovu ciljanog prikupljanja informacija, policija je utvrdila da se u kući u Sesvetama nalazi stranac za kojim je raspisana međunarodna potraga od strane Interpola Republike Srbije zbog bekstva.

Policija je po dolasku na adresu uhapsila Sretenovića, i još trojicu muškaraca koji su bili kod njega. Pored 48-godišnjaka, u kući su bili i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i 34-godišnji državljanin Crne Gore, koji su uhapšeni zbog nezakonitog boravka u Republici Hrvatskoj. Takođe, kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji ima regulisan status u Hrvatskoj, pronađeno je 3,9 grama marihuane.

Podsetimo, Sretenović je pre 3 godine, bio akter dokumentarne serije "Iza brave", na TV Happy, u kojoj govori o svojim zatvorskim danima. Prvi put je osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo i razbojništvo 1998. godine, a kasnije mu je kazna prepolovljena.

(Telegraf.rs)