Ubijeni napadač bombom povredio i sebe, pronađen arsenal oružja u kući: Tužilaštvo o drami u Nevesinju

A. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač zolja, dve tromblonske mine, ručna bomba, poluautomatska puška, vojnička puška M-48, kao i više komada municije

Nepoznata osoba ispalila je više hitaca u pravcu policije i meštana u selu Zovi Do, u opštini Nevesinje, te aktiviralo dve ručne bombe, konstatovano je uviđajem koji su izvršili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i pripadnici trebinjske Policijske uprave, a prilikom kojeg je nađena i veća količina naoružanja.

Uviđaj je izvršen nakon jučerašnjeg događaja, kada je za sada nepoznata osoba aktivirala eksplozivne naprave i ispalila više hitaca u pravcu meštana i policijskih službenika, a koje je sinoć oko 23 sata lišeno života, saopštneo je iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

"Na licu mesta je zatečeno beživotno telo nepoznate osobe s obzirom na to da nisu nađena lična dokumenta. U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač zolja, dve tromblonske mine, ručna bomba, poluautomatska puška, vojnička puška M-48, kao i više komada municije", navedeno je na zvaničnom sajtu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Iz Tužilaštva su dodali da su prilikom pregleda tela nastradalog lica uočene povrede koje potiču od eksplozivne naprave koju je to lice aktiviralo, preneo je "Avaz".

"Telo nastradalog prebačeno je u prosekturu Trebinje, gde će sutra po naredbi Tužilaštva biti izvršena obdukcija i uzet DNK uzorak radi utvrđivanja identiteta nastradalog".

Iz Tužilaštva su istakli da je uviđajem konstatovano i da je nepoznata osoba duži period boravila u navedenoj kući, s obzirom na to da su na licu mesta pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih dela krađa na štetu meštana sela na području opštine Berkovići u proteklom periodu.

Dežurni tužilac je naložio službenicima Policijske uprave Trebinje da izvrše i druge operativne provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za navedeni događaj.

(Telegraf.rs)