Tragedija na Krku: Ženi pozlilo dok je plivala, helikopter stigao rekordno brzo, ali joj nije bilo spasa

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Tim HHMS-a je u utorak nešto pre 9 sati, primio hitan poziv upomoć da je ostrvu Krk, žena izvučena iz mora u besvesnom stanju

Foto: 24sata

Dramatična akcija spasavanja dogodila se u Baškoj, na Krku, kada je neimenovanoj ženi pozlilo dok je plivala. Uprkos brzoj reakciji Helikopterske hitne medicinske službe (HHMS), nesrećnoj ženi nije bilo spasa. Preminula je na licu mesta.

"Pozlilo joj je u moru, navodno je to neko video i izvukao je na obalu, a onda je došao i helikopter koji je sleteo na mali mol i iskrcao doktorku. Oživljavali su je kad smo mi odlazili, ali ne znamo što se kasnije događalo jer smo otišli", rekla je čitateljka za 24sata.hr.

Tim HHMS-a je u utorak nešto pre 9 sati, primio hitan poziv upomoć da je ostrvu Krk, žena izvučena iz mora u besvesnom stanju.

Iako na ostrvu Krk postoji hitna medicinska služba, procenjeno je da bi, što zbog gužvi na putevima, što zbog udaljenosti Baške od grada Krka, brže bilo u pomoć poslati helikopterski medicinski tim.

Helikopter je aktiviran u 8.44 časova i vrlo brzo je sleteo na mol gde su zatekli ženu.

Foto: 24sata

"Nažalost, uprkos pružanju svih mera tima hitne medicinske službe, koji su nesrećnu ženu pokušali da reanimiraju, nije bilo pomoći i preminula je na mestu", potrvđeno je iz Zavoda za hitnu medicinu Rijeka.

Kao uzrok smrti navodi se utapanje.

Hrvatska je krajem marta ove godine napokon dobila hitnu helikoptersku pomoć. Nalaze se u četiri baze, u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci. Cilj je stići do pacijenata na teško dostupnim mestima unutar zlatnog sata.

(Telegraf.rs)