Pogledajte kako srpski heroji gase vatrenu stihiju u Bileći: Aktivirane nove požarne tačke

A. R.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Srbija je uvek spremna da pruži ruku onima kojima je potrebna!", navode na Instagram stranici iz MUP-a Srbije

Srpski heroji, sa helikopterima "Bell 2122 i "Super Puma", učestvovali su u gašenju požara kod Bileće i odlično se izborili sa vatrenom stihijom koja već danima gori. Oni su na terenu bili neverovatnih 10 sati i izbacili čak 86 tona vode!

U rejonu sela Krstače-Granica-Podgorje gori danima, a juče je požar stavljen pod kontrolu.

Međutim, danas su se aktivirale nove požarne tačke.

Prethodno su helikopteri iz Srpske i Srbije gasili novi požar u Nacionalnom parku "Sutjeska", ali je gašenje onemogućeno zbog jakog vetra, prenela je RTRS.

Srpska posada je sa helikopterima "Bell 2122 i "Super Puma", koja je juče upućena da pomogne u gašenju požara u nacionalnom parku Sutjeska i na Tjentištu odlučno je krenula u akciju i dala svoj maksimalni doprinos u suzbijanju vatrene stihije.

Neumorno su radili i samo jutros do 10 časova izbacili čak 86 tona vode, uspevši da zajedno sa kolegama iz Republike Srpske lokalizuju požar.

"Ova misija je više od borbe protiv vatrene stihije - ona je dokaz da se uzajamnom pomoći i saradnjom mogu prevazići najveći izazovi. Srbija je uvek spremna da pruži ruku onima kojima je potrebna!", navode na Instagram stranici iz MUP-a Srbije.

Srpska posada nastavlja sa podrškom na gašenju požara u reonu Bileće.

(Telegraf.rs/Tanjug)