Našli mrtvog čoveka u kući, ubrzo mu uhapsili prijatelja: Pijani se posvađali, drugu presudio sekirom?

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Veruje se da je ubistvu prethodila svađa S. M. i E. A., koji su prijatelji, a nakon koje je E. A. sekirom zadao smrtonosne udarce S. M.

Foto: Shutterstock

E.A. (33) s područja Sapne u BiH, uhapšen je u akciji službenika Uprave policije MUP-a Tuzlankog kantona zbog sumnje da je počinio ubistvo u Baljkovici.

Policija je u nedelju dobila prijavu da se u stambenom objektu nalazi beživotno telo muškarca. Izlaskom na lice mesta utvrđeno je da se radi o S. M. (48) čiju je smrt konstatovao lekar mrtvozornik iz Doma zdravlja u Sapni.

Veruje se da je ubistvu prethodila svađa S. M. i E. A., koji su prijatelji, a nakon koje je E. A. sekirom zadao smrtonosne udarce S. M.

Osumnjičeni E. A. je, kako piše Avaz, navodno nakon zločina pozvao M. M. i rekao mu da se u prizemlju kuće nalazi beživotno telo S. M.

Po izlasku policije na lice mesta, utvrđeno je da su osumnjičeni i ubijeni prethodne noći zajedno pili nakon čega je izbio konflikt. Avaz piše da je utvrđeno da je E. A. više puta u predelu glave i nogu S. M. udario drškom od sekire i naneo mu smrtonosne povrede.

Prema nezvaničnim informacijama, E. A. je inspektorima rekao da su se navodno posvađali zbog mobilnog telefona, što se sada utvrđuje.

Utvrđeno je da je E. A. u krvi imao 2,62 promila alkohola.

Naređena je obudukcija ubijenog muškarca.

(Telegraf.rs)