Otac i dvojica sinova uhapšeni zbog izazivanja požara u Makedoniji: Polivali rastinje zapaljivom tečnošću

K. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Na gašenju požara intervenisale su vatrogasne ekipe

Foto-ilustracija: Shutterstock.

Trojici muškarca iz Skoplja za koje se sumnja da su izazvali požar kod Patiške reke polivanjem rastinja zapaljivom tečnošću, tužilaštvo je odredilo pritvor od osam dana.

Kako se sumnja, otac i dvojica sinova su upaljačem zapalili nisko rastinje i suvu travu kod Patiške reke. Izgorelo zemljište je u državnoj svojini, a postojala je opasnost da se vatra proširi na veću površinu šume, pa čak i zahvati deo Nacionalnog parka "Jasen", prenosi Sitel.

Osumnjičene je primetio i prijavio očevidac, a kada su ih policijski službenici priveli, kod njih su pronašli nekoliko litara zapaljive tečnosti kojom su izazvali požar.

Na gašenju požara intervenisale su vatrogasne ekipe, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

U protekla 24 sata u Severnoj Makedoniji izbila su 42 požara, većina je odmah ugašena, a trenutno je aktivno šest požara. Pet požara je pod kontrolom. I danas je kritično u Makedonskom Brodu - gori na dva mesta, jedan krak je: selo Taževo - selo Breznica - Jasen - Belica gde je vatra zahvatila borovu šumu, a drugi je kod sela Slatina. Očekuje da će požar kod Slatine biti stavljen pod kontrolu.

Kritično je i u Novacima, Kičevu i Časki.

Požar na Ilinskoj planini je pod kontrolom. Požari sa zemlje i iz vazduha danas se gase u Plasnici, Kičevu, Delčevu i Štipu, gde gori nekoliko deponija, navodi Sitel.

(Telegraf.rs/Tanjug)